Kaçak elektrik kullandı iki çocuğuyla hapse girdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM

Erzurum'da kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 7 çocuk sahibi dul anne, 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. İki çocuğuyla hapse giren annenin diğer çocuklarına kaymakam sahip çıktı

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Karaşeyh Köyü'nde, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 20 ay hapis cezasına çarptırılan 7 çocuk annesi Atike Ağgül bakacak kimsesi olmadığı için en küçük 2 çocuğu ile birlikte cezaevine girdi. Ağgül'ün diğer 5 çocuğuna ise Çat Kaymakamı Hasan Balcı sahip çıktı.

Çat'a bağlı Karaşeyh Köyü'nde Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ekiplerince yapılan kontrollerde, kaçak elektrik kullandığı belirlenen Atike Agül hakkında 2007 yılının ocak ayında Çat Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 2008 şubatında yargılama tamamlandı ve geçen yıl eşi kanserden ölen Atike Ağgül'e, ekiplerin yaptığı ikinci denetimde de kaçak elektrik kullandığının tespit edilmesi üzerine 20 ay hapis cezası verildi. 18 Aralık'ta, bakacak kimseleri olmadığından 4 yaşındaki İlknur ile 5 yaşındaki İpek'i yanına alan Ağgül, cezaevine girdi.

Annelerinin iki kardeşleriyle birlikte cezaevine girmesinin ardından köydeki harabe evlerinde yaşam mücadelesi veren 5 çocuğa Çat Kaymakamı Hasan Balcı sahip çıktı. Karaşeyh Muhtarı'nın uyarmasına rağmen Ağgül ile yakınlarının mahkeme kararının temyize götürmediğini söyleyen Kaymakam Balcı, ?Ağgül'ün zaten okuma yazması yok. Konunun ciddiyetinin de farkında olmamış. Anne cezaevinden çıkana kadar çocuklara devlet olarak biz bakacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber