Tes-İş: Usulsüzlük iddiaları komik ve kasıtlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Tes-İş Yönetim Kurulunun, bazı şube başkanlarının "usulsüzlük"' iddialarına ilişkin açıklamasında, "Harcamaların toplamı 250 milyon YTL tutmazken, sendikamızın 250 milyon YTL zarara uğratıldığı iddiası komik ve kasıtlıdır" denildi.

Tes-İş Yönetim Kurulunun, sendikanın mevcut yönetiminin yeniden aday olmasını istemeyen bazı şube başkanlarının iddiaları üzerine yaptığı yazılı açıklamada, iki yönetim kurulu üyesinin istifası ve teşkilatta doğan ihtiyaç üzerine 27-28 Aralıkta gerçekleştirilmek üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı alındığı anımsatıldı.

Genel Başkan Mustafa Kumlu'nun, Genel Kurul ile oluşacak yeni yönetime, teşkilatın iradesinin tam olarak yansıyabilmesi için şube başkanları ile tek tek defalarca görüştüğü ifade edilen açıklamada, gelinen noktada tek liste ile genel kurula gitmenin mümkün olmadığının anlaşıldığı bildirildi.

Sendikanın son genel kurulunun Aralık 2006'da yapıldığı anımsatılan açıklamada, genel kurulda yönetim kurulu faaliyetlerinin ve iddialara konu edilen Akay Hastanesi ile Didim ve Akçay tesislerine yapılan harcamalar da dahil tüm şube başkanlarının onayı ile aklandığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan harcamaların toplamı 250 milyon YTL tutmazken, sendikamızın 250 milyon YTL zarara uğratıldığı iddiası komik ve kasıtlıdır. Tes-İş'in hesapları açıktır, devletin ilgili her kurumu, mali müşavirlerin denetiminde olan sendikamızda istediği incelemeyi yapabilir.

İddia sahiplerini iddialarını ispata davet ediyor, Tes-İş'in maddi ve manevi varlığına ilişkin hakaretleri nedeniyle kendilerini dava edeceğimizi bildiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber