Arsa Ofisi'nin TOKİ'ye devrini öngören tasarı komisyondan geçti

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in Notu: Tasarı Genel Kurul'da kabul edildikten ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün kapatılarak görev ve yetkilerinin Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devrini öngören yasa tasarısı, TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda kabul edildi.

Önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılması beklenen yeni tasarıya göre, Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü kaldırılarak, görev ve yetkileri TOKİ'ye devredilecek. Kaldırılan Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün hak ve yükümlülükleri ile döner sermayesi, araç, gereç, her türlü taşınır ve taşınmazları ve bunlara ait ödenekler ile personele ilişkin ödenekler TOKİ'ye devredilecek. Arsa Ofisi'ne ait kadrolar iptal edilecek. Arsa Ofisi kadrolarında bulunan personelin, Devlet Personel Başkanlığı'nca 3 ay içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında durumlarına uygun kadrolara atanmalarında kullanılmak üzere 174 kadro ihdas edilecek. Bu kadrolar, gerekli sınıf, unvan ve derece değişikliği Bakanlar Kurulu'nca yapılmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez veya taşra teşkilatına verilecek.

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü personeli ise, atama işlemi yapılıncaya kadar TOKİ'de ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilecek. Söz konusu personel, atama işlemleri tamamlanıncaya kadar eski kadrolarına ait hakları almaya devam edecek. Bu personelin atandıkları görevde aldıkları aylık, ek gösterge, zam ve tazminatlar ile diğer mali hakları, eski görevlerindekinden az olduğu takdirde, aradaki fark, eşitsizlik ortadan kalkıncaya kadar tazminat olarak ödenecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber