Kılıçdaroğlu'nun eleştiri okları bu kez İstanbul Büyükşehir'e...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu AKP'ye İstanbul'da yüklendi

Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarını yine AKP'ye yöneltti: "İstanbul'u haramilerin elinden kurtaracağız"

Özgür ARSLAN/İSTANBUL, (DHA)

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarını yine AKP'ye yöneltti. Yaklaşan yerel seçimlere değinen Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz. İstanbul'u haramilerin elinden kurtaracağız" dedi.

İSTANBUL'DA SU SAYAÇLARINA DİKKATİ ÇEKTİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Kadıköy'de düzenlediği toplantıda konuşan Kemal Kıçdaroğlu, kendisi de dahil tüm Ankaralıların soyulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sanmayın ki bu soygun sadece Ankara'da var. İstanbul'da da var aynı soygun. İstanbul'da hangi araçlarla yapıyorlar ? Su sayaçları aracılığıyla. Önümüzdeki günlerde bu soygunun da belgelerini açıklayacağım hiç meraklanmayın. İstanbul'un soyulduğunu kendi bakanları aracılığıyla açıklayacağım bundan da emin olun" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na cevap


MALİYE BAKANI UNAKITAN'A ÇATTI

Konuşmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de naylon fatura düzenlemekten ve naylon fatura kullanmaktan TBMM'de fezlekesi olan bir kişi Maliye Bakanlığı koltuğuna oturuyorsa, o ülkede demokrasi, insan hakları, insana saygı, siyasete saygı yoktur" diye konuştu.

Devletin hazinesini bu kişiye teslim etmenin `kediye ciğer teslim etmek' olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i de suçladı.

`SAYIN BAKAN, ÇALIK GRUBUNUN BAKANI'

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 2007'de Bakan Güler'in İstanbul'da bir otelde İsrailli bir bakanla görüşme yaptığına dikkati çekti. Bu görüşmeyle ilgili Bakan Hilmi Güler'in otel faturasını Çalık grubunun ödediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Çalık Grubu senin faturanı niye ödüyor? Paran yoksa söyle ben ödeyeyim. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekili olarak ben ödeyeyim" dedi. Ardından, "Çünkü bu bakan daha önce de İsrail'e gitmişti. İsrail'de kulis yapıyordu. İsrail'de Çalık Grubuna ihalesiz iş verildi" diyen Kılıçdaroğlu, Bakan Güler'e "Sayın Bakan Türkiye Cumhuriyeti'nin mi bakanısın Çalık Grubunun mu Enerji Bakanısın ?" diye sordu.

BİZDE DEMOKRASİ VAR ONLARDA BİAT KÜLTÜRÜ

CHP'de demokrasi, AKP'de ise biat kültür olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bizde demokrasi var. Herşeye yeri geldiğinde itiraz ederiz. Onlarda biat kültürü var. Onlar herşeye biat ederler itiraz etmezler, edemezler" dedi.

AKP'yle ilgili belgelerin bir bir ortaya çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sen kalk bir de hayali ihracat yap. Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkını ye, ondan sonra da Müslümanım de. Sevsinler senin Müslümanlığını" diye konuştu.

`DOKUNULMAZLIĞI KALDIRACAĞIZ'

CHP'nin programından da bahseden Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığını sağlamak için dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını değiştireceklerini söyledi. Başbakanlık Teftiş Kurulunu'nda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na bağlanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, adli kolluğun da sağlanacağını vurguladı.

`AKP İLE DENİZ FENERİ ARASINDA İLİŞKİ VAR'

Deniz Feneri davasına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ile Deniz Feneri arasında çok yakın bir ilişki olduğunu savundu. İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası'nın, Deniz Feneri davasında hiçbir usulsüzlük olmadığına dair bir karar verdiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Yakında onun da davasını açacağız. AKP ile Deniz Feneri arasında çok yakın bir ilişki var" dedi.

`DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM'

Kılıçdaroğlu, AKP'nin hemen her yerde dile getirdiği "Durmak yok yola devam" söylemine de değinerek, "Diyorlar ya, `Durmak yok, yola devam'. Aslında onun anlamı şu: `Durmak yok yolmaya devam'. Süreç bu. Ne götürürsem kardır. Kırılma başladı. `Ne götürürsem kardır' diye her tarafa saldırıyorlar" diye konuştu.

Meclis Araştırma Komisyonu raporuna göre, bugüne kadar hortumlanan miktarın 8 milyar dolar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yolsuzlukları yanıtlamaktan aciz bir Başbakan olduğunu söyledi.

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yla ilgili birtakım bilgilere ulaşıldığını da kaydeden Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık müsteşarı sayın Efkan Ala. Bir baktık Ticaret Sicili Gazetesinde Oger Telekom adına denetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin müsteşarı. Başbakanlık müsteşarı. Bu adam yabancı bir firma adına denetçilik görevini üstlenmiş. Sormazlar mı adama `Kardeşim neye dayanarak bunu yapıyorsun?" diye sordu. Konuyla ilgili soru sorduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, henüz bir cevap alamadığını kaydetti.

İŞADAMLARINA 11 TRİYONLUK RANT SAĞLAYAN BELEDİYE BAŞKANI

Kılıçdaroğlu, yeniden adaylığı açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın, rantiyeye az hizmet ettiği için yeniden aday olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "11 trilyon dile kolay. Bunu bir işadamına sağlıyorsun" dedi. Topbaş'ın iflas kararı aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Onu da yakında açıklayacağız" diye konuştu.

`GÖKÇEK MAL VARLIĞINI AÇIKLARSA 2'NCİ DOSYA AÇILACAK'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de yüklenen Kılıçdaroğlu, mal varlığını açıklaması durumunda ikinci dosyanın açılacağını söyledi. Alınteriyle kazanılmış malvarlığına hiçbir itirazları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "O yüzden Sayın Gökçek umarım yeniden aday olur biz de Gökçek'in ne kadar yoksul bir insan olduğunu görürüz" diye konuştu.

TELEKOM RAPORU

Özelleştirmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, özelleştirmelerin Türkiye'de yozlaşmaya dönüştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu bu yapma düzeninin de vatandaşın alınteri üzerine kurulu olduğunu söyledi. Telekom ile ilgili bir rapor elde ettiğini de kaydeden Kılıçdaroğlu, Telekom'un özelleştirilmesinden önce, hükümetin yabancı bir firmadan bilgi aldığını, firmanın da Telekom'la ilgili karlı bir kuruluş olduğunu belirttiğini söyledi. Firmanın hükümete Telekom'u borçlandırdıktan sonra özelleştirme fikri verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu "Bu yazı da var arkadaşlar. Ne acıdır ki var" dedi.

`HESAP SORMASINI ÖĞRENECEĞİZ'

Vatandaşların üstüne düşen görevleri yapması durumunda hiçbir sorun olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer her yurttaş üstüne düşen görevi yaparsa, 21'inci yüzyılda kahramanlara ihtiyaç yok. Hepimiz bunu yapacağız. Hesap sormasını öğreneceğiz. Demokrasilerde hesap sormazsanız birileri malı götürmeye devam eder. Götürmeye de devam ediyor" diye konuştu.

`BAŞBAKAN'IN, AKMAN'I GÖREVDEN ALMASI GEREKİYORDU'

Zahid Akman'ın "Sayın Başbakan benim arkamda" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Peki Sayın Başbakanın geçmişi çok mu temiz ? Başbakan ahlaki değerleri yükseltecekse, Akman'ı görevden alması gerekirdi" dedi.

DENİZ FENERİ RAPORU HASIR ALTI EDİLDİ

Deniz Feneri ile ilgili asıl faillerin Türkiye'de olduğuna dair çıkan haberlerin ardından, üç failin sırasıyla Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ve Mustafa Çelik olduğunu belirtenn Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili raporun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hasır altı edildiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Bu rapor ne oldu biliyor musunuz ? Bu rapor hiç bir zaman Cumhuriyet Savcılığı'na gitmedi. Sermaye Piyasası Kurulu'nda hasır altı edildi. Bir bürokrat bu raporu nasıl hasır altı eder ? Ancak siyasi iktidardan istek gelirse" diye konuştu.

TOPBAŞ'I BİR KEZ DAHA ELEŞTİRDİ

Konuşmasının bitiminde gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Bir grup işadamına 11 trilyonluk rant sağlayan bir kişi değil Türkiye Cumhuriyet'inde değil dünyanın hiçbir yerinde belediye başkan adayı olmamalı. Önce bunun hesabını vermeli. Sayın Kadir Topbaş rantiyeye hizmet eden bir belediye başkanıdır. İstanbullular'a değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber