Kızılay'da her seyyarın başında 4 memur bulunuyor

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Genel Müdürü Mehmet Ercan, başkentin göbeği Kızılay'da seyyar satıcılarla mücadele eden zabıta memurlarının risk altında görev yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımızın can güvenliği yoktur. Seyyar satıcı adı altında organize olan bu insanlar, tinerci gençleri toplayıp Kızılay'ı parselledi" dedi.

Zabıta Genel Müdürü Ercan, seyyar satıcıların en fazla olduğu Güvenpark'ta basın toplantısı düzenledi. Ercan, geçtiğimiz günlerde seyyar satıcılar karşısında bir komiser ve 4 zabıta memurunun yaralandığını hatırlatarak, "Olaya müdahale edenler Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor. Bu seyyar diye geçinen organize insanlar tinerci gençleri toplayıp çembere aldılar" diye konuştu.

Ercan, seyyar sorununun sadece 7 kişiden oluştuğunu ifade ederek, "Eğer Ankara'da seyyar sorunu bitmeli ise devlet millet el ele vermeliyiz. Kesinlikle hiç bir arkadaşın can güvenliği yoktur. Sadece 7 kişi Kızılay'ı parselliyor. Zabıtalar yaralandığı zaman garibanların birisini öne sürüp geriye çekiliyor" şeklinde konuştu.

Ercan'ın basın toplantısından sonra Seyyar Satıcıları Derneği Başkanı İsmail Bilim de basın toplantısı düzenledi. Başkan Bilim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Başbakanımıza rapor sunacağız. Sunduğumuz bu raporu Erdoğan olumsuz bulursa seyyar satıcılığını bırakacağız" dedi.

Bir gazetecinin, "Kızılay'da zabıtalara karşı nasıl bir anda 200 kişi karşı koyuyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Bilim, "Bizim her seyyarın başında 4 kişi bulunuyor. İkisi mal satıyor, diğeri etrafı gözlüyor, diğeri hırsızlara karşı koyuyor. Nasıl 200 kişi olalım, 10 seyyar yan yana dursa 40 kişi eder" diye konuştu.

Bilim, ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un kendilerine destek verdiğini sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber