Erdoğan, Ankara için 2. kez anket yaptırdı ama..

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu anket AKP'yi sarstı

AKP'nin anketinden Murat Karayalçın çıktı

Veli TOPRAK / VATAN ANKARA

Yerel seçime 3 ay kala Ankara'da yapılan son anket seçmen tercihinde önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor AKP'de düşüş, CHP ve MHP'de artış var.

Denge şirketi, AKP'nin siparişi üzerine Ankara'da 3 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşerek anketi gerçekleştirdi. ?Bugün milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?? sorusuna şu yanıt alındı: AKP: % 32.9, CHP: 29.8, MHP: % 13.7, Kararsızlar: % 15.8.. Anket firması kararsızları dağıtınca üç büyük partinin oy yüzdesi şöyle oldu: AKP: 40, CHP: 36.2, MHP: 16.7...

AKP'nin, Ankara için yaptırdığı son ankete göre Gökçek 29.8'e düştü. AKP kurmayalarının incelediği anket iktidar partisinin başkentte gerilediğini de gösteriyor.

AKP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemeden önce kamuoyu anketlerine hız verdi. Daha önce ANAR şirketine yaptırılan anketin tartışma yaratması üzerine AKP yönetimi, firmayı değiştirerek bu defa Denge şirketine Ankara anketi yaptırdı. Sonuçlar, önceki gün AKP Genel Merkezi'ne sunuldu.

VATAN'ın ele geçirdiği anket sonuçları, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetmek üzere olduğunu gösteriyor. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Murat Karayalçın, AKP'nin anketinden birinci çıktı. Ankara anketi, AKP'nin anlaşmalı olduğu üç şirket arasında yer alan Denge tarafından yapıldı. Anket Ankara'da son bir hafta içinde yapıldı.

AKP Ankara'da geriledi

3 bin 500 kişiye, ?Önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?? sorusu yöneltildi. Herhangi bir isim verilmeden yöneltilen bu soruya verilen cevaplarda, CHP'nin Ankara Büyükşehir Adayı Murat Karayalçın birinci çıktı.

Araştırmaya katılanlara, ?AKP'nin Melih Gökçek'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı göstermesi durumunda AKP'ye oy verir misiniz?? sorusu yöneltildi. ?Evet? diyenlerin yüzdesi 36.5'te kalırken, 58.2'lik büyük çoğunluk ?Hayır? dedi.

AKP'nin Gökçek'i aday göstermesi halinde partinin oylarında yüzde 1.1'lik bir düşüş yaşandığı gözlendi.

28 Mart 2004 yerel seçimlerine CHP ve SHP Ankara'da ayrı adaylarla girmişti. Yılmaz Ateş'i aday gösteren CHP yüzde 12,71, SHP'den aday olan Murat Karayalçın 20,99 oy almıştı. Seçimin galibi olan AKP'nin adayı Melih gökçek ise her ikisinin toplamını da aşmıştı: Yüzde 55.35

Karayalçın karşısında Gökçek'i istiyor

CHP'NİN Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Karayalçın, ?Daha önce bölüne bölüne bu seçimi kaybetmiştik, şimdi birleşe birleşe bu seçimi kazanacağız? dedi. CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında Fikret Bila ile Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Karayalçın, projelerini anlattı. Seçimlerde Melih Gökçek ile yarışmak istediğini ifade eden Karayalçın, ?Sayın Başbakan'ın AKP'nin Ankara Belediye Başkan adayını belirlemede zorluk çekmesi nedeniyle Sayın Gökçek'i istiyorum ben. Aynı nedene, gerekçeye dayanıyor? dedi. ?Gökçek tabii belediye başkanlığı yapımıştır. Ama bu 15 yılın çok büyük bir fiyasko olduğunu düşünüyorum? diyen Murat Karayalçın, ?Herşeyin bir eşref saati var. Bu işin eşref saati, kırılma noktası geldi. Su olayıyla 2007 temmuzunda başladı. Bu bir işaretti. Bunlar birikti kartopu etkisine dönüştü? diye konuştu.

Karayalçın sözlerine, ?Benim için, bizim için farketmez. AKP kimi aday gösterirse göstersin biz bu seçimi kazanacağız. Bölüne bölüne bu seçimi kaybetmiştik, şimdi birleşe birleşe bu seçimi kazanacağız? diye devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber