Uşak, Eskişehir, Kütahya ve Bursa'nın ilçelerinde okullara kar tatili

Haber Giriş : 28 Aralık 2008 18:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DHA

UŞAK ve Eskişehir'de, öğle saatlerinde başlayan ve gece de devam eden kar yağışı nedeniyle okullar yarın için 1 gün tatil edildi.

Uşak Valiliği'nin, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle aldığı karar, belediye hoparlörlerinden duyuruldu. Banaz, Ulubey, Sivaslı, Eşme ve Karahallı ilçeleri ile köyler de dahil olmak üzere Uşak genelindeki tüm okullara 29 Aralık'ta eğitim öğretime ara vereceği bildirildi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı da kar yağışının devam etmesi nedeniyle il merkezi, tüm ilçe ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerin yarın için bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.


Bursa ilçelerinde okullara kar tatili

A.A.

Bursa'nın Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşamdan itibaren etkili olan ve bugün de aralıklarla devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık kaymakamlıkları, bu ilçelerdeki okulların yarın tatil edilmesini kararlaştırdı.


Kütahya'da eğitime kar engeli

Kütahya - Kütahya il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim okullarında eğitim öğretime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, il genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle Valilik Kriz Merkezi'nde toplantı yapıldı.

Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okullar dahil olmak üzere tüm ilköğretim okulları ve ana okullarının yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

İl genelindeki lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda yarın eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber