CHP'de ilahiyatçı başkan adayı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sezikli, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Çorum Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Çorum İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına türbanlı ve başı açık kadınlar da katıldı. İl Başkanı Tufan Köse'nin de hazır bulunduğu toplantıda Çorum Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Hitit Ünivetsitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sezikli, ?Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünü okudum ve ilkelerini benimsedim. Herkese CHP'nin tüzüğünü okumayı tavsiye ediyorum? dedi. Bu zaman kadar Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabildiyse, bunun tek nedeninin Ulu Önder Atatürk'ün laiklik ilkesi olduğunu da vurgulayan Sezikli, ?Bizleri ayakta tutan bu ilkedir. Din ?herkesin inancının kendine' olduğunu söyler? diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERECEK

İslam tarihinde yapılan savaşlarla Atatürk zamanında yapılan savaşların aynı amaç doğrultusunda olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Sezikli, aday gösterilip başkan seçildiği takdirde Çorum'da sosyal belediyeciliği devreye sokacağını söyledi Yrd. Doç. Dr. Sezikli şöyle konuştu:

?Kimsesizlerin, evsizlerin, sokak çocuklarının ve muhtaç kadınların barınma ihtiyaçları karşılanacak. Öksüzlere çocuk yuvaları ve kreşler yapılacak. Politikamız Hacı Bektaşların, Yunusların, Pir Sultan Abdalların öğretileri ile beslenmektedir. Laik ve Demokratik Cumhuriyetin kararlı savunucusuyuz. Atatürk'ün önderliğinde oluşturulan ve dünyada başka örneği olmayan çağdaş Türkiye modelinin şehircilik anlayışını savunuyoruz. Eşitlik ilkesinden asla ayrılmayacağız.

Adaletsizliğe, rüşvetçiliğe, soygunculuğa, şiddetle karşı çıkacağız.?

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Tufan Köse de, CHP'nin kapısının dindar insanlara açık olduğunu belirterek, ?CHP'nin kapısı sadece dini istismar edip siyasete alet edenlere kapalıdır. Tüm dindarları CHP'ye davet ediyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber