Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit polis Uyan'ın cenazesi dün gece THY uçağıyla Trabzon'a getirildi. Şehit polis memuru için bugün öğle namazının ardından Of ilçesi Çarşıbaşı Büyük Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına 1 Aralık'ta düzenlenen terörist saldırıda ağır yaralanan ve önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Hüsnü Uyan (28) memleketi Trabzon'un Of ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Uyan'ın cenazesi dün gece THY uçağıyla Trabzon'a getirildi. Şehit polis memuru için bugün öğle namazının ardından Of ilçesi Çarşıbaşı Büyük Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Uyan'ın 3 aylık nişanlısı Semahat Acar, ailesi, yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, mesai arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Yüksel Sönmez'in 3 ay önce nişanlandığı Semahat Acar ile Uyan'ın kızkardeşi Ayşe Özbektaş'ı cenazede gözyaşlarına hakim olamazken, feryatları herkesi duygulandırdı. Semahat Acar'ı ve kız kardeşi Ayşe Özbektaş'ı görevli bayan polisler teselli etmeye çalıştı. Şehit Hüsnü Uyan'ın özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Trabzon Valisi Nuri Okutan, şehitlik mertebesinin büyüklüğüne işaret ederek "Burada olan her kişinin yakınları veya ailesinden bir kişi mutlaka şehit veya gazidir. İşte Türk milletinin önde gelen özelliklerinden biri de budur. Bu ülke herkesin kanıyla canıyla kurulmuştur. Bu millet sabırlıdır ama ülkemizi bölmek isteyenler bu sabrımızı yanlış anlamasınlar. Bu milletin sabrıyla oynamasınlar" diye konuştu.

Cenazede Türk bayrağı taşıyan kişiler de "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Karolsun terör" diye slogan attı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit polisin cenazesi tören mangası tarafından ambulansa yerleştirildi ve toprağa verilmek üzere Of Yenimahalle'deki aile mezarlığına götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber