Google'a rakip çıkarmak için bilgilendirme yapıyorlar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Ocak 2009 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnternet dünyasında ses getiren fikirlerin büyük bölümünün yabancılar tarafından yapılması Türkiye'yi harekete geçirdi. Google, facebook, wikipedia gibi projeleri Türk girişimcilerin de yapabilmesi için şubat ayında bir kurs açılıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim verecek kursa internet şirketi projesi olanlar başvurabilecek. Kabul edilen projelerin sahipleri, üç aylık eğitime tabi tutulacak. Mayıs ayında sona erecek eğitimin ardından 30 proje sahibi, gerçekleştirilecek kapalı oturumda yatırımcı firmalar ile bir araya gelecek. Yatırımcıları ikna edip sermayelerini garantileyen proje sahipleri, sanal alemde ticarî faaliyetlere başlayacak. Girişimcilerle yatırımcıları ortak platformda buluşturmak için kurulan e-tohum.com'un açtığı okula internetten kayıt mümkün. Kursa 600'e yakın başvuru yapıldı. Girişimcilerle yatırımcıları buluşturan e-tohum.com'un sahibi Burak Büyükdemir'in öncülük ettiği 'İnternet Şirketi Kursu'na, sanal alemde ticarî faaliyet yapmak isteyen herkes başvurabilecek. Kursun en önemli özelliği, öğrenim görenlere sermayelerini vaat etmesi. İnternet üzerinden projelerini gerçekleştirmek isteyenler bu ayın sonuna kadar müracaat edebilecek.

Arif Bayraktar


HABERE KONU FİRMANIN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

1. Hayır bir kurs açmıyoruz, seminer, panel ve konferanslar internet girişimcilerini bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

2. Bu oluşumunun İstanbul Teknik Üniversitesi'yle organik hiç bir bağlantısı yok bu üniversitesinin bünyesinde verilen bir eğitim değil. Bütün Üniversitelerde öğrenci kulupleriyle beraber seminer, panel ve konferanslar organize ediyoruz. İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, ODTU, Doğuş Üniversitesinde paneller düzenledik.

3. Başvuru sonrasında seçilen adaylara danışmanlık ve bazı konularda seminerler verilecek.

4. Sermayenin garantilenmesi veya sermayenin vaat edilmesi söz konusu değil. Etohum internet girişimcilerinin yatırımcılarla buluşmasını sağlayacak. Öğrenim görenlere sermayenin vaat edilmesi söz konusu bile değil.

Aynı haberi internet sitelerinde yayınlayan diğer yayıncı şirketlerin dikkatine sunulur.

Burak Buyukdemir
www.etohum.com
http://www.etohum.com/zaman-gazetesinde-cikan-haberin-duzeltmesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber