Kar nedeniyle EĞİTİME ara verilen iller

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2009 20:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kars'ta okullar 1 gün tatil edildi
KARS (İHA) - Kars'ta il ve ilçe merkezleri hariç belde ve köylerde ilköğretim okulları yarın tatil edildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2 Ocak 2009 Cuma günü Kars il ve ilçe merkezleri hariç, belde ve köy ilköğretim okullarında Kars Valiliği kararıyla eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yurdun bazı yerlerinde eğitime ara verildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle, Van merkeze bağlı köy okulları ile Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Van merkeze bağlı tüm köy okulları ile Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkeze bağlı tüm köy okulları ile Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köylerde, Güroymak ilçesinde ise merkez ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.

Ağrı Valiliğinden alınan bilgiye göre, Eleşkirt, Taşlıçay, Hamur, Doğubayazıt ve Tutak ilçelerinde okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilik, Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile Diyadin ve Patnos ilçesine bağlı köylerde de okulların yarın tatil edildiğini kaydetti.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Trabzon'un Of ve Şalpazarı ilçeleri ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde ve Kars'ın köylerinde de eğitime 5 Ocak Pazartesi günü devam edilecek. Öte yandan çığ düşmesi nedeniyle Van-Tatvan Kara yolu ulaşıma kapandı.

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçedeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu, Giresun merkez ve merkez ilçenin tüm köylerindeki okullar ile Espiye, Tirebolu, Eynesil, Görele, Çanakçı, Dereli, Güce, Yağlıdere, Keşap ve Doğankent ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.Giresun merkez ile 10 ilçesindeki ilköğretim ve liselerde eğitim, 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verilecek. Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kent genelinde kar yağışının devam etmesi üzerine toplandığını belirtti. Çelik, kurulun yarın il genelinde ilköğretim ve liselerde eğitime ara verilmesini kararlaştırdığını bildirdi. Eğitime 5 Ocak Pazartesi günü yeniden başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber