ÖSS'de Fen Liselerinin birincisi Kastamonu'dan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2009 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kastamonu Fen Lisesinin, Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2008 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Sonuçlarına göre, Türkiye genelindeki fen liseleri arasında başarı puanı en yüksek ortaöğretim kurumu olduğu bildirildi.

Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayımladığı sonuç el kitabında açıklanan okulların başarı puanlarına göre, Türkiye'de sınava katılan 51 Fen Lisesi içinden Kastamonu Fen Lisesi, Türkiye birincisi olmayı başardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, ÖSS'ye giren 48 öğrencisinden 47'si lisans düzeyinde üniversiteye yerleşme başarısı gösteren Kastamonu Fen Lisesi'nin yüzde 98 başarı oranıyla fen liseleri arasında Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Tarakçı, ÖSS tarafından yapılan sıralamada, fen liseleri kategorisinde Konya Meram Fen Lisesinin ikinci, Çanakkale Fen Lisesinin üçüncü olduğunu ifade etti.

?ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ?

Kastamonu Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Kendir, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Kendir, ?Okulumuz 2. mezunları ile Türkiye birinciliğini elde etti. Fen Liseleri arasında en alt sıralarda almış olduğumuz öğrencilerimiz büyük bir performans gösterdi. ÖSS 2008 sonuçlarına göre okulumuz Türkiye'deki bütün fen liselerini geride bırakarak birinci olmuştur. 48 öğrencimizden 47'si lisans düzeyinde bir fakülteye yerleşmiştir? diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Verep, veliler olarak yönetici ve öğretmenleriyle gurur duyduklarını belirtti.

Okulun başarılı çalışmalarından dolayı çocukları adına emeği geçen herkese teşekkür eden Verep, ?Biz de okul aile birliği olarak okulumuzun daha iyi yerlerde olması için elimizden geleni yapıyoruz. Okulumuz öğrencilerinden 24'ü tıp, 16'sı ise mühendislik fakültelerine yerleşmişlerdir. Çok mutluyuz?dedi.

Öte yandan, Kastamonu Fen Lisesinin tüm okul türleri içinde ise Türkiye 16'ıncısı olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber