DP'li belediye başkanı gözaltında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ocak 2009 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü, Isparta, İstanbul, Konya ve Denizli'de yaptığı eş zamanlı operasyonla 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 2007 yılında zimmet davasından tutuklanan Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Çarıksaraylar Beldesi Belediye Başkanı DP'li Halil Toprak da bulunuyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü, çek- senet tahsilatı, kurşunlama ve nitelikli yağma olaylarına karıştığı ileri sürülen zanlılara yönelik Isparta, İstanbul, Konya, Denizli'de yapılan eş zamanlı operasyonda 25 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 6'sı Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında, Şarkikaraağaç İlçesi Çarıksaraylar Beldesi Belediye Başkanı DP'li Halil Toprak da bulunuyor. Halil Toprak 2007 yılında da bir zimmet davası nedeniyle tutuklanmış, 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. Toprak, DP'nin Çarıksaraylar Beldesi belediye başkan adayıydı.

Şarkikaraağaç İlçesi'nde şebekenin liderliğini yaptığı ileri sürülen Ö.E'nin de gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonun devam ettiği, zanlıların iş ve evlerinde arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, gözaltına alınanların sayısının arttığını belirterek, konuyla ilgili geniş bilgiyi, düzenleyeceği basın toplantısında vereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber