Memurlar ve Yeşil kartlılar katkı payı ödemeye başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar ve diğer kamu görevlileri ile yeşil kartlılardan tedavi katılım payı alınması uygulamasıyla ilgili esaslar Maliye Bakanlı'ğınca belirlendi

Buna göre, memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile yeşil kartlılar, ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında ve yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde katkı payı ödeyecekler.

Muayene katılım payı, ikinci basamak sağlık kurumlarında 3 TL, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 TL, üniversite hastanelerinde 6 TL, özel sağlık kuruluşlarında 10 TL olarak uygulanacak.

Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden ise katılım payı alınmayacak. Acil poliklinik muayene ücreti de katılım payına dahil olacak. Bu ücretler maaşlar üzerinden kesilecek.

Hastanede ödenmeyecek

Memurlar, diğer kamu görevlileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile yeşil kartlıların ayakta tedavileri sırasında sağlık tesisinde katılım payı ödenmeyecek.

Uygulama uyarınca, yeşil kartlılardan da, ayakta tedavi hizmetleri karşılığında katılım payı alınacak. Ancak, bu pay da, hastanede ödenmeyecek.

Yeşil kartlılar, tedavi sonrası, hekim ve diş hekimlerince düzenlenen reçeteler ile eczanelere gidecek ve katılım payı eczaneye yatırılacak. Eczane, sisteme girerek, yeşil kartlının katılım payı tahsilatını yapacak. Ancak, aldığı parayı devlete aktarmayacak. Yeşil kartlıların tedavi katılım payı, eczanenin devletten alacağı ilaç paralarına mahsup edilecek.

Yeşil kartlılar için de hak sahibi adına düzenlenen her bir reçete için katılım payı alınacak.

Bu arada kamu görevlileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinden vakıf üniversitesi hastaneleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık hizmet bedelinin yüzde 30'u tutarında ilave ücret alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber