Lise önünde arbede: 2 polis yaralı, 9 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sokullu Lisesi önünde, okul öğrencilerine müdahale etmek isteyen Halkevleri üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. 2 polis memurunun yaralandığı olayda 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde Sokullu Lisesi önüne gelen Halkevleri üyesi bir grup, ellerinde demir ve tahta sopalarla öğrencilerin liseden çıkışını beklemeye başladı.

Bu sırada, okul önünde görevli polisler tarafından gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Grubun polise direnmesi üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında iki polis memuru başına aldığı darbeyle hafif şekilde yaralandı. Gruptaki 9 kişi, olay yerine çağrılan takviye ekiplerce gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte çelik teleskopik cop ile çok sayıda demir ve tahta sopa ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, Ankara Halkevleri'nden olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2 Ocak Cuma günü, kendilerini ?ülkücü liseliler? olarak nitelendiren bir grubun Dikmen Halkevleri'ne gelerek, üyeleri tehdit ettiği, aynı grubun bugün de Sokullu Lisesi çevresinde toplandığı iddia edildi.

Polisin bu gruba müdahale etmek yerine, Halkevleri üyelerine saldırdığı ileri sürülen açıklamada, üyelerin kimliklerinin kontrol için alındığı ancak geri verilmediği, bunun üzerine arbede çıktığı savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber