Zorunlu sevk, mahalle sakinlerini sokağa döktü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

ISPARTA'da pilot olarak başlatılan aile hekiminden zorunlu sevk uygulaması, Çünür Mahallesi sakinlerini sokağa döktü.

Mahalle sakinleri, 2 No'lu Sağlık Ocağı'na haftanın 2 günü aile hekimi gelmesine tepki gösterirken, aile hekiminin sevki olmayınca hastanelerden yararlanamadıklarına dikkat çekti.

Pilot il Isparta'da 3 Kasım 2008'de başlatılan aile hekiminden zorunlu sevk uygulamasına tepkiler sürüyor. Zorunlu sevk uygulamasına göre, aile hekiminin sevk etmediği hastalar hastanelerden yararlanamıyor. Yararlananlar ise tetkik ve tedavi masraflarını cebinden karşılıyor. Mahallede bulunan 2 No'lu Sağlık Ocağı'na aile hekiminin haftanın 2 günü gelmesine tepki gösteren Çünür Mahallesi sakinleri, sağlık ocağı önünde eylem yaptı.

Mahalle Muhtarı Bayram Aksu aile hekiminin haftanın 2 günü saat 08.30'da gelip öğleye kadar hizmet verdiğini belirterek, haftanın diğer günleri sevk için başka mahallelere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Muhtar Aksu, ?Çünür Mahallesi sağlık ocağı maalesef halka hizmet vermiyor. Çünür Mahallesi'nde sağlık ocağım var ama buradaki vatandaş hizmet alamıyor? diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hayata geçirdiği zorunlu sevke tepki gösteren mahalleli, ?Isparta'nın sağlık alanında iyi konumda olduğunu söylüyorsunuz, ama merkeze yakın birimde biz doktor bulamıyoruz? diye tepki gösterdi.

Çünür'ün bir mahalle olduğunu hatırlatan Mehmet Koyuncu, ?Merkeze bağlı bir mahalle doktor sıkıntısı yaşıyor. Acaba köylerdeki durum ne boyutta. Herhalde daha kötüdür. Biz buradan tüm insanların sesi olarak zorunlu sevk uygulamasının kalkmasını istiyoruz. Kaldırmayacaksanız da bize sürekli çalışacak doktor bulun? diye konuştu.

Yeteri kadar aile hekimi olmadan sevk sisteminin uygulanmasını eleştiren Mustafa Tireli, ?Evde çocuk hastalanıyor. Aile hekiminin kapısını çalıyoruz, doktoru bulamıyoruz. Hastaneye gideceğiz, sevksiz kabul etmiyor. Peki biz ne yapacağız. Yetkililer çıksın da bize bir yol göstersin? diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber