Türk Telekom'dan gelen personelden mobbing için tazminat talebi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Orhan SAAT / İSTANBUL

TÜRK Telekom'un özelleştirilmesinin ardından iki yıl önce İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kadrosuna atanan 19 yıllık devlet memuru Teslime C., geçici görevle Bayrampaşa Sağlık Grup Başkanlığı Merkez Sağlık Ocağı'na gönderildi.

Hasta kabul ve kayıtta çalışan 45 yaşındaki Teslime C., avukatı Günsu Akçagöz aracılığıyla Aralık 2006'da Eyüp Adliyesi'ne başvurarak, başka bir kurumdan geldiği için personel tarafından dışlandığını, mobbinge (İş yerinde psikolojik taciz) maruz kaldığını ileri sürdü.

Teslime C., dilekçesinde, 1 Aralık 2006'da çantasından parasının çalındığını, parayı çaldığından şüphelendiği personel tarafından alaycı gülüşlerle taciz edildiğini, daha sonra bu kişi tarafından şikáyet edildiğini iddia etti. Teslime C., Dr. Zülal Karaaslan'ın, "Geldin huzurumuzu bozdun" diye kendisini suçladığını da öne sürdü. Teslime C., Dr. Ahmet Şen ile birlikte sorumlu Hekim Zülal Karaaslan hakkında kendisine mobbing uyguladıkları iddiasıyla 12 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Dr. Şen ve Karaaslan, Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya ortak imzalarını taşıyan bir savunma gönderdi. Savunma metninde şöyle denildi: "Teslime C. ilk geldiği günden son iş gününe kadar hep sorunlar çıkardı. Psikolojik sorunları var. Odaya kilitlenmesi gibi bir durum yok. Tüm bu olaylar Teslime C.'nin başka bir sağlık ocağında görevlendirilmesi ve yeni görev yerine gitmeyeceğini söyleyip hakaret etmesiyle başlamıştır. Kaymakam oluru ve Emniyet Müdürlüğü kanalıyla psikolojik muayenesinin yapılması istenmiştir. Hekim olarak sorumluluklarımızı bilmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber