Gönül: Gözaltılar Bakanlığımızın onayına gelmemiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında bazı eski generallerin de bulunduğu gözaltılarla ilgili "Bakanlığımızın onayına gelmemiştir" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonunda, Askerlik Kanununda değişiklik öngören teklif ele alındı.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, teklifin görüşülmesi sırasında söz alarak, "Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli paşa ve subaylar hakkında Milli Savunma Bakanı Gönül'ün açıklama yapmasını" istedi.

Gözaltına alınma ile ilgili olarak üst düzeyde görev yapmış ve hakkında suç isnat edilen kişiye davetiye çıkarılması ilkesinin bulunduğunu belirten Kaptan, "Kaçma imkanı olmayan bu kişilere yönelik uygulamalar nereden çıkıyor? Davetiye ile çağrılmaları mümkünken doğrudan yakalanma kararı çıkarılması konusunda Komisyonu aydınlatmanız gerek" diye konuştu.

Gönül'ün sözleri

Milli Savunma Bakanı Gönül, CHP'li Kaptan'ın soruları üzerine söz aldı. Konunun Milli Savunma Bakanlığıyla ilgili olmadığını belirten Gönül, "Ancak sorumlu olduğum konulara cevap veririm. Konuların hiçbiri (Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılar) Bakanlığımızın onayına gelmemiştir. Bakanlığımızla ilgili olmayan bir konu" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün, Tuncer Kılınç'ın durumunu sormasına Gönül, "Bizden onay almıyorlar" karşılığını verdi.

Günday: Orgeneraller hata yapmaz

CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday, TSK'nın bir iç düzeni olduğunu belirterek, "Dünyada sayılı ordular arasındaki Türk ordusunu küçültmenin hiçbir anlamı yok. Orgeneraller kesinlikle hata yapmaz, belki bir başçavuş hata yapar. Belki teğmen, üsteğmen hata yapar ama orgeneraller kesinlikle hata yapmaz. Bu benim içime dokunuyor, kanıma dokunuyor" dedi.

Söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Günday'ın konuşmasına cevaben "Generaller de hata yapabilir. Generaller hata yapmaz da hakimler mi hata yapar. Bu ülkede herkes görevini yapıyor. Kanunlar, hata yapanlar için var. Daha önce de kaçma ihtimali olmayan insanlar oldu. Emekli siyasilerden kaçanlar oldu, emekli generallerden de kaçan oldu. Hakimlerin bu konudaki yorumlarına, değerlendirmelerine, kanaatlerine bizim fazla mütala etmememiz gerekir" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı da "Bakan, çalışma arkadaşlarının ne ile suçlandığını öğrenmez mi? Subaylar hakkında bilgi almaz mı? 12, 13. dalgada belki bugün birlikte görev yaptıklarınız alınacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber