'Adına KEY kesintisi yapıldığına rastlanamamıştır' denilenler için örnek dilekçe

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?????NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NA

DAVACI : (TC NO: )

Adres:

DAVALI :

T.TARİHİ : .. / .. / 2008

D.KONUSU 5664 sayılı Kanun gereğince Resmi Gazete'de ilan edilen hak sahiplerine ilişkin listede ismimin yer almaması üzerine, davalı İdareye konut edindirme yardımı alacağımı tahakkuk ettirerek tarafıma ödeme yapılması için gerekli düzeltmenin yapılmasına dair verdiğim .. /.. / ??. tarih ve ????. sayılı dilekçemin reddine dair .. /.. / ??.. tarih ve ????????????????.. sayılı işlemin iptali ve uğradığım maddi zararın, yasal ödeme tarihi olan ../../2008 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR

1- Davalı idare, mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca adıma konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya bildirmek yükümlülüğünü yerine getirmemiştir. Bu nedenle davalı idarece adıma konut edindirme yardımı tahsil edilmesine karşın, 5664 sayılı Kanun gereğince 28.7.2008 tarihinde Resmi Gazete'de ilan edilen hak sahiplerine ilişkin listede ismim yer almamıştır.

2- Bunun üzerine 5664 sayılı Kanun'un 5. maddesinde belirtilen koşulları havi dilekçeyle, davalı İdareye konut edindirme yardımı hesabını tahakkuk ettirerek gerekli düzeltmenin yapılması istemiyle başvuruda bulundum. (EK-1).

3- Ancak davalı idare tarafıma bildirdiği .. /.. / ??. tarih ve ??????????????sayılı yazılı işlemi ile talebimi reddetmiştir. (EK-2).

4- Davalı idarenin bu işlemi, hukuka aykırı olup, iptali gerekmektedir.

Şöyle ki;

Söz konusu Konut Edindirme yardımı mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme yardımı Yapılması Hakkında Kanunu gereğince 1.1.1987 ilâ 31.12.1995 tarihleri arasında çalışanlar adına hazinece ilgili kurumlar üzerinden yatırılmış olup, hak sahibi olduğum, o yıllardaki çalışmama ilişkin resmi kayıtlarla sabittir. Uzun süre akibeti belirsiz biçimde bekletilen bu hesapta adıma yatırılan para ve yasa gereği bu paranın nemasının tarafıma ödenmesi gerekmektedir. 30/05/2007 tarih ve 5664 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanun'un 3. maddesinde hak sahiplerinin belirlenmesi usulü gösterilmiştir. Buna göre;

MADDE 3 ?

?(1) Mülga 3320 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine devretmekle yükümlü olup, ilgili mevzuatı uyarınca bu Kanuna ekli (1) sayılı cetveli daha önce gönderen kurumlar dışındaki tüm kurum ve kuruluşlar;

a) Konut edindirme yardımı Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine aktarılmış olan hak sahiplerinin isimleri ve yardım tutarlarının yer aldığı listeleri,

b) Konut edindirme yardım tutarı tahsil edilmiş, ancak Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine aktarılmamış olan hak sahiplerinin isimleri ile yardım tutarlarının yer aldığı listeleri, her hak sahibi için bu Kanuna ekli (1) sayılı cetvele uygun şekilde ve elektronik ortamda kayıtlı olarak 6 ay içinde Bankaya teslim eder. Bakanlar Kurulu bu süreyi bir defaya mahsus olmak üzere 3 aya kadar uzatmaya yetkilidir.

(2) Bu süre içinde hak sahiplerine ilişkin listelerin bildirilmemesi, mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgili kurum veya kuruluşlara aittir.

(3) Kurumlar bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen listelerdeki tutarlarla bu tutarların ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin dekontların mutabakatını yapmak ve dekontları gerektiğinde ibraz etmek üzere muhafaza etmekle yükümlüdür.

Görüldüğü üzere, yasa, Kurumları söz konusu tutarların ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin dekontların mutabakatını yapmak ve dekontları gerektiğinde ibraz etmek üzere muhafaza etmekle yükümlü tutmuş ve hak sahiplerine ilişkin listelerin bildirilmemesi, mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluğun ilgili kurum veya kuruluşlara ait olduğunu açık biçimde belirlemiştir.

5- Davalı İdarece adıma konut edindirme yardımı tahsil edilmiş olduğundan, yine Davalı İdarenin Yasa gereği tahsil edilen konut edindirme yardımının ilgili Kuruma aktarılması ve hak sahibi listelerinin bildirilmesi yükümlülüğü ve yine listelerin bildirilmemesi durumunda ise Kurumun hak sahibine karşı sorumluluğu olduğu anılan yasal düzenlemeyle hükme bağlanmıştır. Diğer yandan Davalı İdarenin bankaya yatırıldığına ilişkin dekontların mutabakatını yapmak ve dekontları gerektiğinde ibraz etmek üzere muhafaza etmekle yükümlü olduğu hükmüne de yer verilmiştir.

Dolayısıyla Davalı İdarece konut edindirme yardımının tahsil edilerek, tahakkukun yapılması ve anılan yardımın Türkiye Anonim Şirketine aktararak, hak sahipleri ile yardım tutarlarının yer aldığı listeyi Bankaya teslim etmesi yükümlüğü bulunmaktadır. Ancak yukarıda da ifade ettiğim üzere Davalı İdarece adıma konut edindirme yardımı tahsil ve tahakkuk edilmesine karşın diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle konut edindirme yardımının tarafıma ödenememesine sebebiyet verilmiştir.

Bu durumda yasalara aykırı davranarak adıma tahakkuk etmiş bir paranın tarafıma ödenmemesine neden olan ve gerekli düzeltme işlemlerini yapmayan davalı idarenin bu işlemi, İnsan Hakları ve Hürriyetlerinin Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi'nin Ek 1 Nolu protokolünün 1. maddesi ve Anayasa'nın 35. maddesi ile güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlalidir. Bu nedenle uğradığım zarar, faiziyle birlikte tazmin edilmelidir.

HUKUKİ SEBEPLER : Anayasa, İHAS, mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun, 30/05/2007 tarih ve 5664 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun?, İ.Y.U.K.

DELİLLER : Başvuru dilekçe örneği, davalı idarenin ret kararı örneği, özlük dosyası ve her türlü yasal delil.

SONUÇ VE İSTEM : Açıklanan nedenlerle Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca adıma tahakkuk ettirilen KEY ve nemasının ödenmemesine neden olan ve 5664 sayılı Kanun gereğince Resmi Gazete'de ilan edilen hak sahiplerine ilişkin listede ismimin yer almaması üzerine, davalı İdareye konut edindirme yardımı alacağımı tahakkuk ettirerek tarafıma ödeme yapılması için gerekli düzeltmenin yapılmasına dair verdiğim .. /.. / ??. tarih ve ????. sayılı dilekçemin reddine dair .. /.. / ??.. tarih ve ????????????????.. sayılı işlemin iptaline ve uğradığım maddi zararın, yasal ödeme tarihi olan ../../2008 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesine, yargılama giderlerinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla dilerim. ?/../ 2009

Davacı

???..??????

EK:

1-

2-

yukarıdaki dava dilekçesi metni KESK'ten alınmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber