TİSK: SSK'yı devrederseniz prim ödemeyiz

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Hastanelerini Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören ve TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan Hükümet Tasarısı'na karşı en sert tepki Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) geldi.

TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, Hükümetin sosyal tarafların karşı çıkmasına karşın, ?Ben Yaptım oldu' mantığıyla ?yanlışta inat etmesi' durumunda, üye işverenlere ?Artık sağlık primi ödemeyin' yazısı yazacaklarını bildirdi. Pirler, böyle herkesi ilgilendiren bir tasarının aceleye getirilmesini anlayamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

?Tasarı, ilgili bütün kesimlerin temsil edildiği Ekonomik ve Sosyal Konsey'e neden getirilmedi? Önce devir, sonra kurullar oluşturarak rayiç bedel belirlemek hukuken yanlış. Tasarı, 2005 yılında işverene 4.5 katrilyon gibi bir ek prim yükü getiriyor. Hükümet bir yandan bu prim yüklerini düşürmeye çalışırken, bir yandan bu tasarının getirilmesi büyük bir çelişki. İnat yasası olmaz. Yanlıştan dönmek en büyük erdemdir ve Hükümet bu yanlıştan dönmeli. Bu yasa çözüm değil, kaos getirir.'

Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (SEİS), Ankara Hilton'da düzenlediği panelde tasarı ele alındı. SEİS Başkanı Metin Demir, ?Sağlık ile emeklilik sigortalarını, sağlık hizmeti sunumu ile sağlık finansmanını birbirinden ayırmamız gerekiyor. Tanıyı koyuyoruz, tedaviyi yapamıyoruz. Gelecek nesilleri için biz bir vebal ödeyeceksek ödeyelim' diye konuştu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sebahattin Aydın SSK hastanelerini devir tartışmasının, 1980'lerdeki, ?köprüyü satarım-sattırmam' tartışmasını andırdığını ifade etti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber