Yazışma hatası mahkemeden döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Sağlık Bakanlığı arasındaki yazışmada yapılan hata nedeniyle görevinden uzaklaştırılan uzman doktor, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin teşvikiyle üniversite ve Sağlık Bakanlığına dava açarak görevine döndü.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezinde yan dal uzmanı (hastayı ameliyat öncesi ve sonrasında takip eden doktor) olarak görev yapan Uzman Dr. Vural Taner Yılmaz, üniversitenin kadrosuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile yaptığı yazışmadaki hata nedeniyle işten çıkarıldı. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili başvurduğu AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin kendisine üniversite ve Sağlık Bakanlığına dava açmasını önerdiğini söyledi.

Bunun üzerine başlatılan mahkeme sürecinin ardından hatanın anlaşıldığını ve görevine döndüğünü belirten Yılmaz, ?Sağlık Bakanlığındaki bir memurun hatası yüzünden böyle bir sorun yaşadık. İşimi yapamadığım dönemde merkezin çalışmalarında aksamalar oldu. 2,5 ay süren mahkeme sürecinde illegal de olsa gelip çalıştım. Sonra da sorun çözüldü? dedi.

Rektör Prof. Dr. Kurtcephe de gazetecilere yaptığı açıklamada, yazışmada yapılan hata nedeniyle Yılmaz'ı işten çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kendisine, üniversiteyi ve Sağlık Bakanlığını mahkemeye vermesi önerisinde bulunduğunu aktaran Kurtcephe, ?Uzman doktorumuz davayı kazandı ve görevinin başına döndü? dedi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar ise sorunun Yılmaz'ın görev tanımının net şekilde yapılmamış olmasından kaynaklandığını söyledi. Prof. Dr. Süleymanlar, organ nakli ameliyatlarında operasyon kadar hastanın takibinin de önemli olduğunu vurgulayarak, Yılmaz'ın görevine devam etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber