1873'lük araç konvoyu Filistin için Golan yolunda!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dayanışma Vakfı'nın İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto etmek amacıyla düzenlediği ve binlerce aracın katıldığı konvoy dün yola çıktı. ?Filistin İçin Ben de Varım? sloganıyla yola çıkan konvoydakiler Suriye - İsrail sınırındaki Golan tepelerine kadar gidecek ve saldırıları protesto ettikten sonra tekrar Türkiye'ye döncek.

Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç bütün dünyanın gözleri önünde pervasızlıkla devam eden bir katliam yaşandığını belirterek, ?Aynı inanç, tarih, kültür ve medeniyet dünyasının insanları olarak, ortak bir kaderi paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve zulme karşı direniş irademizi göstermek için, 'Filistin İçin Ben de Varım' sloganı ile İsrail sınırına yürüyoruz. Yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalan uluslararası barış ve güvenlik örgütlerinin, sessizliklerini korudukları, hatta onayladıkları bir süreçte, vicdani bir sorumluluk duyarak 'ben de varım' diyenleri konvoyumuza katılmaya çağırıyoruz. Yürüyüşün, zulme karşı direniş ve insanlık barışı için evrensel bir mesaj olacağına ve dayanışma ruhunu temsil edeceğine inanıyoruz? diye konuştu.

KATILIM ARTACAK

Vatan Caddesi'nden yola çıkan araçlar Boğaziçi Köprüsü'nden özel izinle geçti. Köprüden geçen ve polis kayıtlarına göre sayıları 1873'ü bulan araçlara Adapazarı, İzmit, Düzce ve Ankara'da başka araçlar katıldı. Geceyi Konya'da geçiren konvoy bugün Hatay'dan Suriye'ye girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber