İlçe Milli Eğitim Müdürü altına 4. arabayı çekti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 12:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da en fazla öğretmen açığı Sultanbeyli'de.

En Kalabalık Sınıflar Sultanbeyli'de...

En yardıma muhtaç öğrenciler Sultanbeyli'de...

Kenar Okullarda öğretmen Odalarında oturmaya sandelye yok...

İlçe Milli Eğitim Müdürü altına 4. arabayı çekti.

İstanbul'da en fazla aracı bulunan İlçe Milli Eğitim olduğu konuşuluyor...

Başbakan'ın Kamuda Tasarruf Genelgesi Kevgire Döndü !

Müdürün "Passat" Aşkı Başbakan'ı Dinlemedi

Her zaman öğretmen açığı ve kalabalık öğrenci mevcutları ile gündeme gelen Sultanbeyli´de değişen bir şey yok. Değişen tek şey kamunun olanakları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır´ın araba merakını gidermesi.

Toplam 35 okulun olduğu Sultanbeyli'de İlçe Milli Eğitim Müdürü mevcut iki araba yetmez deyip Ford Connect aldı. Connect ile de yetinmeyen Müdür hızını alamayıp peşinden Passat alarak araba sayısını 4'e çıkardı. Başbakan'ın Tasarruf Genelgesini kevgire çeviren İlçe Müdürünün araba sevdası ilçenin gündemine oturdu.

İşte Arabalar ve Plakaları

34 KSY 24 Şahin

34 VV 0661 Clio Seymbol

34 MZK 61 Ford Connect

34 RNE 66 Wolskwagen Passat

Yerel Gazeteler Araba Sevdasını Manşete Çekti.

İlçede yayın yapan Gerçek Medya Gazetesi, Öz Işık Gazetesi ve Yöre Haber Gazetesi; Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır'ın araba sevdasını ve kamu olanakları ile yapılan israfı manşete çekti. "Sultanbeyli'de kenar okullarda öğretmenler odalarında oturmaya sandalye bulunmazken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 4. makam arabasına da kavuştu." Spotu ile verilen haberde Kamudaki israfa dikkat çekilerek "Sırada hangi araba var?" diye soruldu. 35 eğitim kurumu bulunan Sultanbeyli'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır araç filosu mu kuruyor diyen Yerel Basın, promosyon paralarının akıbetini sordu.

Promosyon Paraları Passat'a mı yatırıldı?

Kamuda çalışanları maaş ve ek ders gibi gelirleri karşılığı bankalardan alınan promosyon bedellerinin keyfi kullanılması tartışmalara neden olmuş ve sendikalarında baskısı ile devlet olaya el koymuş, Başbakan Genelge yayınlamıştı. 2007/21 Sayılı Genelge keyfiliğe son vermiş ve harcamanın da nasıl yapılacağını açıklamıştı. Genelge'nin 4. maddesi aynen şöyle: "Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir. Bu tutarlar, merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde kullanılacaktır. Yapılacak harcamaların birimin faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli ve zaruri harcamaları ihtiva etmesi; çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, işyerlerinde verim ve çalışanların memnuniyeti ile sunulan hizmetin kalitesini artırıcı amaçlarla ortak kullanım alanları için sarf edilmesi zorunludur. Bu tutarların belirlenen amaçlar dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek ve yıl içinde yapılan harcamalar merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından denetlettirilecektir." Şimdi sorulan soru; bu araba hangi ortak amaç ve hangi hizmetin kalitesi için alındı?

Kadrolu öğretmene yakın ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılan Sultanbeyli'de Ücretli Öğretmenler adına alındığı söylenen meblağın ilçe hesabında tutulduğu söyleniyor. İlçede kalan promosyon paraları okullara aktarılmayıp, bu paralarla araç filosu mu oluşturmak isteniyor?

En ucuz Passat modeli olan Passat 1.6 102 hp Trendline 47.210 YTL, en pahalısı ise 95.720 YTL'ye satılıyor. Sultanbeyli'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne alınan Passat'ın kaç liraya alındığı ise bilinmiyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır'ın arabayı kendi özel aracı gibi kullandığı, akşam kendi gidip sabah kendi geldiği, makam şoförünün ise ihtiyaç duyulduğunda gün içerisinde hizmet verdiği söyleniyor. 4 Aracın yakıtının ne kadar tuttuğu ve nereden karşılandığı ise merak konusu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber