Sabıkalı savcı polise meydan okudu

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adı İbrahim Tayfun Üyetürk. Yaşı 43. Eski savcı ve eski avukat. En basit suçu 60 otomobili sahte evrakla satmak. Sürekli kılık değiştiren savcı polislere kasetini yolladı.

Bombalama, sahtecilik ve dolandırıcılıktan aranan eski savcı, polislere kasetini yollayarak "hodri meydan" dedi.

SAVCILIKTAN ATILDI 13 AYRI SUÇA KARIŞTI

Tayfun Üyetürk Tunceli'de savcıyken, 6 kilo eroinin adli emanetten çalınmasıyla görevden atıldı. İki yıl avukatlık yaptı, barodan çıkarıldı. Yalova'yı mesken tuttu. 13 ayrı suçtan polisçe aranıyor.

SÜREKLİ OLARAK TİPİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Ele geçmemek için kılıktan kılığa giriyor, bazen kadın kılığında dolaşıyor. O kadar cüretkâr ki, polise yolladığı kasetinde "Yargıyı en iyi ben bilirim. Beni kimse yakalayamaz" diye konuşuyor.

Beni kimse yakalayamaz

Eski savcı ve avukat Tayfun Üyetürk, dolandırdığı insanlar için 'Zaten helal para kazanmıyorlardı' diyor.

İşyeri bombalama ve dolandırıcılık suçlamasıyla polisin her yerde aradığı eski savcı İbrahim Tayfun Üyetürk, 'binbir surat' gibi kılık değiştirip, aylardır kendisini arayan polisten kaçmayı başarıyor. Üyetürk, kendi doldurduğu, bir kopyasını da polise gönderdiği video görüntülerinde bombalama, sahtecilik, dolandırıcılık yaptığını büyük bir soğukkanlılıkla itiraf ediyor.

Tunceli'de 13 yıl önce Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken 6 kilo uyuşturucunun adli emanetten kaybolmasının sorumlusu olarak meslekten atılan eski savcı 43 yaşındaki İbrahim Tayfun Üyetürk, avukatlık yaptığı sırada da onlarca dolandırıcılık olayına karışmaktan polis tarafından aranıyor. Avukatlık kaydının bulunduğu İstanbul Barosu'ndan da 2002 yılında atılan İbrahim Tayfun Üyetürk, kopyasını gönderdiği bantta, elinde silahla konuşurken yaptığı gayrimeşru işleri itiraf ediyor.

İMAJIYLA KANDIRIYORDU

İyi giyinen, yanında da kendisi gibi iyi giyimli bir erkek sekreterle dolaştığı bilinen, lüks otomobillerle gezen Üyetürk, savcılıktan atıldıktan sonra Yalova'da faaliyet göstermeye başladı.

Gözüne kestirdiği inşaat, emlak ve oto alım satım işi yapan kişilere kendisini avukat olarak tanıtan Üyetürk, şirket işlerini takip etmekte uzman olduğunu belirterek dostluklar kuruyor, daha sonra da hukuk işlerini aldığı firmayla gizli ortaklık ilişkilerine başlıyor. Bu aşamada kurbanlarından genel vekaletname alan Üyetürk, dolandırdığı kişilere ait eşyaların, üçüncü bir şahsa satışını gerçekleştiriyor. Eski savcı bu yöntem sayesinde, resmi evraklara adının geçmesini de engelliyor.

'ZORLA PARA ALMADIM'

İbrahim Tayfun Üyetürk, itiraf niteliğindeki video bandında, "On yıldır gayrimeşru yoldan geçiniyorum ama hiç kimse 'benim paramı zorla aldı' diyemez. Herkes bana parasını çalıştırmam için verdi. Paralarını aldığım kişilerin helal kazançları yoktu" iddiasında bulundu.

Polise gönderdiği kasette mesleğinden ihraç edildiği için avukatlık yapmadığını belirten Üyetürk, Yalova Barosu Avukatları'ndan Ömer Buz ile ortakçalıştığını, meslektaşının sözleşme belgeleri ve faturalarını kullanarak iş takibinde bulunduğunu da belirtti.

PLAZAYA BOMBA

Yalova'da Yamanlar Plaza'nın arazisinin alım satımında sahte evrak tanzim edip büyük paralar aldığını sözlerine ekleyen Üyetürk, "Bu işin takibi için 1.5 milyon dolar vereceklerdi. Ama 300 bin dolar verdiler. Kalanı ödemeleri için defalarca uyarıda bulundum ama ödemediler. Ben de Ağustos ayı ortalarında işyerlerini bombalattım.

Yine Yalova'da finans kurumu işleten Nevzat Önderoğlu'nun da bana ödemesi gereken para vardı. Hem bunu vermediği için hem de Yalova'da sevdiğim insanların canını icra yoluyla yaktığı için Yamanlar Plaza olayındaki gibi boru tipi bombayı da onun işyerine bıraktırdım" dedi.

Her yerde arandığını ama yakalanmayacağını vurgulayan Üyetürk, "Beni yakalayamazlar. Yargı ve hukuk sistemini, bilişimi ve bilgisayar teknolojisini Türkiye'de en iyi bilenlerden birisiyim. Halen Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey kademelerinde görev yapan arkadaşlarım var. Benimle ilgili ne yapılmak isteniliyorsa bundan bilgi sahibiyim" diyor. Kendisi hakkında şikayetçi olan kişilerle ilgili iddialarda da bulunan Üyetürk, "Benim ikna edemeyeceğim, parasını alamayacağım insan yoktur" dedi.

'DIŞARI KAÇARIM'

Yaşadığı kent konusunda da ipuçları veren Üyetürk, "Kayıpların, kaçakların buluştuğu kentler İstanbul ve Antalya'dır. Servetimin hesabını bilmiyorum ama üzerime kayıtlı bir şey yok. Kapalı mekanda kalma korkum olduğu için cezaevine girmeyi düşünemiyorum bile. Türkiye'de daha fazla sıkıştırıldığımı anladığımda, yurtdışına çıkarım" diye konuştu.

Üyetürk'ün Yalova'daki icraatları sırasında belgelerini kullandığı Avukat Ömer Buz da eski arkadaşından şikayetçi olduğunu belirtip, "Depremden önce Yalova'ya geldi. Kendisiyle bir süre avukatlık yaptık. Ayrıca kum ve taşocağı işletmesi işlerine de girdik. Ben de mağdurum ve teslim olmasını istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber