Yarbayın krokisinden yeni cephanelik çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim Şahin'den sonra bir kroki de firardaki yarbaydan çıktı. Dün Ankara'da teslim olan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sincan'daki evinde ele geçirilen ajandadaki kroki sayesinde bir cephaneliğe daha ulaşıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında ?yakalama? kararı çıkartılan Jandarma Yarbay Mustafa Dönmez, Ankara'da askeri yetkililere teslim oldu.

Sapanca'daki evinde bulunan silahlar nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Dönmez'in, Sincan'daki evinde ele geçirilen ajandada yer alan kroki sayesinde ikinci bir cephaneliğe ulaşıldı.

Kuyudan çıktı

Ermeni mezarlığının yanı başındaki metruk bir evin bahçesindeki kuyudan, aralarında 30 el bombası, 800'den fazla G3 mermisi, 12 bubi tuzağının da bulunduğu çok sayıda mühimmat, paketler halinde çıkartıldı.

Boş evin bahçesinin yakınında bir başka kazı çalışmasının daha başlatılmasının ardından çalışmalara bu sabaha kadar ara verildi. Yarbay Dönmez, Ankara'da yeni bir kazının yapıldığı saatlerde, askeri mühimmatı birlik dışına izinsiz çıkarttığı gerekçesiyle tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne konuldu. Dönmez'in, kısa zaman içerisinde İstanbul Başsavcılığı'nda sorgulanması bekleniyor.

Firar etmişti

Ergenekon soruşturmasının 10. dalgası kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in ajandasından çıkan kroki sayesinde Gölbaşı'nda bulunan cephanenin ardından, dün yine Ankara'da ikinci bir cephanelik ortaya çıkartıldı. 10. dalga gözaltıların gerçekleştirildiği gün firar eden, dün söz konusu cephaneliğin ortaya çıkartılmasından önce askeri makamlara teslim olan Jandarma Yarbay Mustafa Dönmez'in askeri lojmanında ele geçirilen ajandada yer alan kroki, polisi ikinci cephaneliğe götürdü.

Polisin, ajanda daha önce bulunmuş olmasına rağmen, Dönmez'in askeri makamlara teslim olup tutuklanmasından sonra arama için harekete geçmesi dikkati çekti.

İş makineleri kullanılmadı

Sincan Yenikent'te 1960'lara kadar Zir köyü olarak bilinen, köyün yeri değiştikten sonra Zir Vadisi olarak anılan bölgede, Ermeni mezarlığı olarak bilinen alandaki metruk ahşap bir evin bahçesinde 17.30 sıralarında kazı çalışması başlatıldı. Ankara'da daha önce yapılan kazıların aksine, aramada iş makineleri kullanılmadı.

Polis, jandarmanın da nezaret ettiği aramayı kazma ve kürekle yaptı. Olay yerine savcı da davet edildi. Bahçede bulunan ve üzeri taşla kapatılmış kuyuda yapılan çalışma sonunda, cephanelik ortaya çıkartıldı.

Yumurta kartonu

Bomba ve mermiler, siyah poşetlere sarılmış kartonların içerisinden çıktı. Mermilerin yeni olması, kutularının neredeyse hiç deforme olmaması dikkati çekti.

El bombalarının ise yumurta kolilerine (karton) yerleştirildiği görüldü. Ele geçirilen mühimmat arasında bomba yapımında kullanılan malzemeler de bulundu.

Bulunan malzemeler arasında silah bulunmaması dikkati çekerken, polis, bulunan el bombası ve diğer mühimmatı incelemeye aldı. Ele geçirilen malzemelerin seri numaralarının silinip silinmediği incelenecek. Seri numaraları üzerinde yapılacak inceleme, malzemelerin kaynağını da ortaya çıkartacak.

Tatbikat alanı

AKP'li Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer, kazı yapılan alanın, Özel Harekât Dairesi tarafından eğitim amacıyla kullanıldığını söyledi. Dönmez'in Sapanca'daki evinde de 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti.

Cephanelikte neler var?

30 el bombası (taarruz ve savunma amaçlı)

12 antipersonel tüfek bombası

12 M49 tipi bubi tuzağı

2 aydınlatma bombası

9 sis bombası

800'den fazla piyade tüfeği olarak da bilinen G3 mermisi

6 gösteri bombası (korku salmak amaçlı kullanılan bomba)

9 gözyaşartıcı bomba

Bir tek tank çıkmadı!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber