Şehit adıyla dolandırıcılığa dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de ?Şehit Aileleri ve Gazilere Yardım Derneği? adı altında dernek kurarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 7 sanık hakkında, 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Erol Güngör, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Nurettin Yeşildağ'ın ihbarıyla geçen yıl Ekim ayında başlatılan operasyon sonucu yakalanan 4'ü tutuklu 7 sanık hakkındaki iddianamesini hazırladı.

İddianamede, ?Şehit Aileleri ve Gazilere Yardım Derneğinin?, daha önce ?Genç İş Adamları Derneği? adı altında dernek kurmayı planlayan ancak bu isimde bir dernek olduğu için vazgeçen, Alsancak'taki bir gece kulübünde müdürlük yapan Mustafa Akdoğan ile Körler Derneğinde satış işlerinde görev alan Demet Yiğittürk, Özlem Beşe ve Mehmet Emin Üstebay tarafından kurulduğu, şüphelilerden hiçbirinin şehit ya da gazi yakını olmadığı belirtildi.

Mustafa Akdoğan önderliğindeki dernek üyelerinin, İzmir ve ilçelerinde minibüsle, şehit ve gazilere bağış yapılacağını söyleyerek kırtasiye malzemeleri sattıkları kaydedildi. Bazı kişilerin, şehitlere yönelik hassasiyetini sömüren dolandırıcılara, kırtasiye malzemelerinin bağış gayesiyle kat kat üzerinde para ödediği, bazı kişilerin para verip ürün almadığı iddianamede yer aldı.

Şüphelilerin dernek bağış makbuzuyla topladığı 28 bin 763 YTL'yi zimmetlerine geçirdiğinin de bilirkişi tarafından tespit edildiği belirtildi. Elde edilen gelirlerle şehit ve gazi ailelerine yardım yapıldığına dair hiç bir kayıt ve belgeye rastlanmadığı kaydedildi.

Derneğin yasal prosedürlerinin emekli polis memuru Yılmaz Göde tarafından yerine getirildiği belirtildi.

Sanıklardan Mustafa Akdoğan, Mehmet Emin Üstebay, Demet Yiğittürk, Yılmaz Göde, Aysel Genç, Özlem Beşe ve Mehmet Türün'ün ?Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak? ve ?Zincirleme dolandırıcılık? suçlarından 22 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Gözaltına alındığında üzerinde çıkan kimlik fotokopisiyle kendisini E.K. olarak tanıtan, ancak daha sonra gerçek kimliği tespit edilen Mehmet Türün'e ayrıca, kimlik fotokopisini taşıdığı E.K'ye iftira attığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapsi istendi.

Cumhuriyet Savcısı Güngör'ün hazırladığı iddianame İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek sanıklar hakkında dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber