MEB'e yine bilgi edinme şoku

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı 26 Haziran 2008 tarihinde Fen, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri, Anadolu Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı yapmış ve bir süre sonra da sınav sonuçları belli olmuştur.

Sınava katılan öğretmenler kendi sınav sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını girerek adı geçen bakanlığın web sayfasından öğrenme olanağı bulmuştur. Ancak sınav sonuçları liste halinde adı geçen bakanlığın web sayfasında yayımlanmamıştır. Böylece sınava katılan öğretmenler yalnızca kendi sınav sonuçlarını öğrenebilmiş, gerek kendi branşından sınava girenlerin ve gerekse sınava giren tüm öğretmenlerin sınav sonuçlarını öğrenememiştir. Bu nedenle sendikamız şeffaf ve açık bir yönetimi kamu yonetimine geçerli kılmak, söz konusu sınava giren öğretmenlerin tercihlerine yardımcı olmak, üyelerinin haklarını savunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak Bilgi Edinme Yasası uyarınca söz konusu sınav sonuç listesinin bir örneğini istemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 26.9.2008 gün ve 17706 sayılı yazıyla Personel Genel Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda talebin yerine getirilemeyeceğini sendikamıza bildirilmiştir. Bunun üzerine sendikamız Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na itiraz etmiştir. Adı geçen kurul 3.12.2008 gün ve 2008/1306 sayılı kararla sendikamızın itirazını haklı bularak kabul etmiş ve ilgili personelin uyarılmasını istemiştir.

Bu karar uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu sınava ait sonuç listesini branşlar bazında web sitesinde erişime açmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına düşen görev bundan sonra yalnızca söz konusu sınavda değil bakanlıkça gerçekleştirilen tüm sınavların sonuç listesini erişime açmasıdır. Bu, Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'nun anılan kararının zorunlu bir sonucudur. Çünkü bu tür kararları ve yargı kararları uygulamak yalnızca kararların gereğini yerine getirmek yeterli degildir. Aynı zamanda kararlardan yararlanarak bir daha aynı hataları yapmamaktır. Sendikamız bakanlıkça gerçekleştirilen tüm sınavların sonuç listesinin erişime açılması için Milli Eğitim Bakanlığına bir yazı göndermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda farklı bir tutum gösterirse sendikamız hukuksal yollara tekrar başvuracaktır. Dileğimiz Bakanlığın hukuk devletine bağlı, şeffaf ve açık bir yönetimden çekinmeyen bir anlayış ortaya koyarak kendiliğinden söz konusu listeleri erişime açması ve bunu bir gelenek haline getirmesidir.

EKLER:

İtiraz Dilekçesi

Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun Kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber