Hava sıcaklığı 4 derece artacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ile 4 derece artacağını açıkladı. Yurdun büyük bölümünde etkili olacak yağışların İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevreleri ile Orta Karadeniz'de kuvvetli olacağı belirtildi.

Muhtemel su baskınlarına karşı uyarılarda bulunan yetkililer, gece yaşanabilecek don ve buzlanma konusunda vatandaş ve yetkililere tedbirli olma çağrısı yaptı.

Meteoroloji'nin bölgelere göre hava tahmini ise şöyle oldu: Marmara ve Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı. Yağmur, Trakya ile Bilecik ve Afyon-Kütahya çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde olacak. Akdeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı. Yağışlar K.Maraş çevreleri ile iç kesimlerde karla karışık ve kar şeklinde görülecek. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale yağışlı. Yağışlar yağmur ve karla karışık, zamanla kar yağışlı. Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Bitlis çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı. Yağışlar yağmur, zamanla iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber