26 yaşından büyükler araştırma görevlisi olamayacak

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aldığı bir kararla ?akademik kariyere başlamaya' yaş sınırlaması getirdi.

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği genel kurul kararına göre, araştırma görevlisi olarak atanacaklarda ?27 yaşından gün almamış olma' şartı aranacak. Tıp fakültelerinin hariç tutulduğu kararda, öğretim görevlisi ve uzman olarak atanacaklara da bazı şartlar konuldu. YÖK yetkilileri söz konusu kararı, ?akademik hayata ilk adım olan araştırma görevliliğinin niteliğini artırma ve ileri yaştakilerin başvurmasını engelleme' gerekçesiyle aldıklarını kaydetti.

YÖK'ün 12 Kasım 2004 tarihli genel kurul kararına göre, rektörlük yabancı dil okutmanları ile yabancı dille eğitim yapılan birimlere atanacak olan öğretim görevlilerinde en az B düzeyinde Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) veya eşdeğer yabancı dil belgesi şartı aranacak. 4 yıllık eğitim veren birimlere atanacak olan öğretim görevlilerinde yüksek lisans, 2 yıllık eğitim veren birimlere atanacak öğretim görevlilerinde lisans mezunu ve en az 5 yıl tecrübe istenecek. Araştırma görevlisi olarak atanacaklarda başvuru sahibinin 27 yaşından gün almamış olması gerekecek. Uzman olarak atanacaklarda ise atanacağı birimle ilgili birikim aranacak.

YÖK bu şartları, 18 Mart 2003 tarihinden beri öğretmenler gibi devlet memurlarından üniversite kadrolarına geçmek isteyenlerde arıyordu. 12 Kasım'dan itibaren ise aynı şartlar, tıp fakültelerine atanacak araştırma görevlileri hariç tutularak söz konusu kadrolara yapılacak ?her türlü' atamalarda uygulanacak şekilde genişletildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber