Sanayi Bakanlığındaki memura uzman olma imkanı

'Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" 16 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanunla değiştirilmiştir. Yapılan değişikliğe göre 1- Bakanlık teşkilatında görev yapan, kırk yaşını doldurmamış, 2- Son üç yıllık sicil notu ortalaması seksen ve üzerinde olan, 3- Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için gerekli öğrenim ve yabancı dil şartını taşıyanlardan 4- En az beş yıl hizmeti bulunanlara uzman, 5- En az 3 yıl hizmeti bulunanlara uzman yardımcısı kadrolarına başvuru imkanı tanınacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" 16 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanunla değiştirilmiştir. Bu değişiklik Sanayi ve Ticaret Bakanlığında çalışan memurlara uzman ve uzman yardımcısı olma imkanı verilmiştir.

Değişilik ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığındaki Tüketici ve Rekabet Uzmanı ve uzman yardımcısı kadroları Sanayi ve Ticaret Uzmanı ve uzman yardımcısı kadroları ile değiştirilmiştir. Ayrıc, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Tüketici ve Rekabet Uzmanı olarak görev yapanlar Sanayi ve Ticaret Uzmanı kadrosuna, Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı olarak görev yapanlar Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosuna bu Kanunun yayımlandığı tarihte başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlacaklardır.

MEMURLAR AARASINDAN 30 UZMAN VE 20 UZMAN YARDIMCISI ALINACAK

Kanun bu düzenlemenin yanı sıra ayrıca Bakanlıkta çalışan memurlara da uzman ihdas edilen uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına başvurabilmelerine imkan sağlamıştır. Bunun için ayrılan kontejna oranı ihdas edilen kadroların beşte biri oranındadır. 150 uzman ve 100 uzman yardımcısı kadrosu ihdas edilmiş olup buna göre memurlar arasından 30 uzman ve 20 uzman yardımcısı alınacaktır.

MEMUR OLUP, UZMAN VE UZMAN YARDIMCISI KADROLARINA BAŞVURMAK İSTEYENLER İÇİN ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Bakanlık teşkilatında görev yapan (Dikkat sadece memurlar başvuru yapabilecektir)

2- Kırk yaşını doldurmamış,

3- Son üç yıllık sicil notu ortalaması seksen ve üzerinde olan,

4- En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idarî bilimler fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin yönetmelikle belirlenecek bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan

5- İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az birinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından asgari (C) düzeyinde belge almış olan

6- Kanunun 36/A maddesi uyarınca çıkarılacak yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde başvuran personelden en az beş yıl hizmeti bulunanlar en geç bir yıl içinde anılan yönetmelik hükümlerine göre açılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak kaydıyla, ihdas edilen Sanayi ve Ticaret Uzmanı kadrolarının beşte birini geçmemek üzere başarı sırasına göre Sanayi ve Ticaret Uzmanı kadrolarına,

6- Kanunun 36/A maddesi uyarınca çıkarılacak yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde başvuran personelden en az üç yıl hizmeti bulunanlar ise en geç bir yıl içinde açılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak kaydıyla, ihdas edilen Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrolarının beşte birini geçmemek üzere başarı sırasına göre Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrolarına atanırlar.

Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosuna bu şekilde atananlar, bu Kanunun 36/A maddesindeki ?yeterlik sınavı? ile ilgili olarak yer alan hükümlere tabidir.

Yapılan değişikliği görmek için tıklayınız.

Kanunun tam metnini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber