Osmaniye'de 4,5 büyüklüğünde deprem, artçı deprem olabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Osmaniye'de artçı depremler olabilir" uyarısı

İstanbul - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi, Osmaniye'de 4.5 büyüklüğündeki depremin ardında bölgede hafif şiddette artçı sarsıntıların olabileceğini bildirdi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 09.45'de büyüklüğü 4.5 olan orta şiddette bir sarsıntının kaydedildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Depremin dış merkezi Osmaniye ilinin 7 kilometre kuzeydoğusu yakınlarıdır. Deprem başta Osmaniye ili olmak üzere Adana, Hatay ve Gaziantep'te hissedilmiştir. Deprem hasara neden olabilecek büyüklükte değildir. Depremden sonra bölgede hafif şiddette artçı depremlerin olması beklenebilir" denildi.

Bölgenin genel anlamda "Doğu Anadolu Fay Zonu"nun etkisi altında olduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Karataş-Osmaniye Fay Zonu, bölgenin en önemli tektonik unsurlarından birisidir. Genelde deprem etkinliği, hakim olarak kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu uzanan sol yönlü doğrultu atımlı faylarda ve onların tali kollarında meydana gelmektedir. Bugünkü deprem de bu bölgede meydana gelmiş bir depremdir ve bölgenin tektonik özelliklerinden dolayı birkaç yılda bir meydana gelen depremlerden birisidir. Osmaniye ve çevresi, 1. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmalara gerekmektedir."


Adana - Osmaniye'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, 09.45'te merkez üssü Osmaniye olan 4,5 büyüklüğünde orta şiddette deprem kaydedildi.

Depremin, Hatay, Adana'da da hissedildiği belirtildi.

Yetkililer, dün akşam 23.54'te de Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Tepecikören köyünde 3,0 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi.

Bu arada, depremin hissedildiği yerlerden ihbarlar geldiğini belirten güvenlik güçleri, herhangi bir can kaybı, yaralanma ve mal kaybının olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber