Sağlık hizmetlerinde KDV oranı düşüyor...

Haber Giriş : 04 Aralık 2004 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaçta KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinin ardından, sağlık hizmetlerinde de KDV oranının düşürülmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın indirim talebine olumlu baktığını söyleyen Akdağ, "Sağlık hizmetlerindeki KDV oranı yüzde 18. Mutlaka inecek. Maliye Bakanlığı talebimize olumlu yaklaştı. İndirim üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Maliye ne kadar inerse biz o kadar istiyoruz" diye konuştu. SSK VE YEŞİL KARTLILARA İLAÇ MÜJDESİ Akdağ, SSK ve yeşil kartlıların 2005'ten itibaren ilaçlarını serbest eczaneden alabileceklerini söyledi.

Maliye, Hazine, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı bürokratlarının SSK'lıların ilacını serybest eczaneden alması ve kamuya yapılacak iskonto oranının belirlenmesi için ilaç sektörü ile sıkı bir pazarlık içerisinde olduğunu belirten Akdağ, iskonto oranıyla ilgili bilgi vermedi. Akdağ, jenerik ilaçta bir sonun olmadığını ancak orjinal ilaç üreten firmaların ilacın muadili olmadığı için daha fazla pazarlık gücüne sahip olduğunu dikkat çekti.

ORTAK TALİMATNAME HAZIRLANIYOR

Recep Akdağ, SSK ve yeşil kartlıların da serbest eczaneden ilaç almaya başlamasıyla reçetelendirmede ortak bir talimatnameye ihtiyaç duyulacağını söyledi. Bakan Akdağ, bu talimatnamenin hazırlanma aşamasında olduğunu bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber