Yılın kaymakamı Gürün'den

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği yılın yöneticileri ödüllerinde bu yıl Sivas'ın Gürün İlçesi Kaymakamı Davut Gül üstün hizmet ödülüyle ?Yılın Kaymakamı' seçildi. Her yıl geleneksel olarak verilen ödüllerden Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülüne lâyık görülen Gürün Kaymakamı Davut Gül, ödülün tüm Gürünlülere ait olduğunu söyledi.

Rutin dışı hizmetler önemli

Ödüle ilişkin açıklamalarda bulunan Gürün Kaymakamı Davut Gül, kaymakamların özellikle sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katılımıyla rutinin dışındaki yaptığı hizmetler ve projelerinin ödül değerlendirmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Kaymakam Gül; "Bu ödülün Gürün'e verilmesinin sebebi, özellikle dışarıdaki Gürünlüler, hayırseverler, Gürün Belediyesi, sivil toplum kuruluşları bütün kamu personelinin el birliği ile yaptığımız çalışmalar neticesinde verilmesi uygun görüldü. Bu ödülü almamızda emeği geçen bütün Gürünlülere yürekten teşekkür ediyorum. Bu ödül Gürünlüler adına bana verilmiştir. Bu ödülü almamızda bütün Gürünlülerin büyük emekleri vardır" dedi.

Ödül tüm Sivas'ın ve Gürün'ün

Şahsını ödüle uygun görüp öneren ve çalışmalara ciddi katkılar sağlayan Sivas Valisi Veysel Dalmaz'a şükranlarını arz ettiğini bildiren Davut Gül açıklamasının devamında; "Çalışmalarımızda Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün il müdürlerimizin, il özel idaremizin katkıları olmuştur. Bu ödül aynı zamanda Sivas'ın ve Gürün'ün ödülüdür. Bütün bürokratların, idarecilerin, siyasilerin ve çalışmalarımıza emeği geçen herkesin bu ödülü almamıza katkısı vardır" diye konuştu.

Ödülü Cumhurbaşkanı Gül verdi

Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülüne lâyık görülen Gürün Kaymakamı Davut Gül'ün plaketi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verildi. Türk İdareciler Derneği'nin 'İdareciler Günü' dolayısıyla düzenlediği tören, 9 Ocak 2009 tarihinde Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mülki idare amirlerinin devletin ilk kapısı olduklarını kaydetti. Gül "Devletin şefkat elini vatandaşa gösteren vali, belediye başkanı, kaymakam, hakim ve savcılar, komutanlar, üniversite rektörleri ve o ilin önde gelen işadamları bir uyum ve işbirliği içinde ise o ilde büyük başarı vardır" dedi.

Merkeze iletmeden çözüm

Devletin halkına kucak açtığı, vatandaşın başı sıkıştığında müracaat ettiği ilk kapının Vali ve Kaymakamlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, yaptığı yurt gezilerinde de Vali ve Kaymakamların nasıl vatan ve meslek aşkı ile çalıştıklarını gözlemlediğini söyledi. Vali ve Kaymakamlık görevlerinin inisiyatif almayı öngören meslekler olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Sizler birçok işi inisiyatif alarak, merkeze iletmeden çözüyorsunuz. Sizler sadece devleti, hükümeti temsil ederek, dar anlamda idarecilik yapmıyorsunuz. Ekonomi ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle de ilgileniyorsunuz. Bir ilin, ilçenin ekonomik olarak kalkınması, yeni hamleler yapması yine sizlerin çok büyük katkılarıyla gerçekleşiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber