Mesleki açık öğretim liseleri derslerinin denklik tablosu unutuldu mu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 00:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitimde modüler sisteme geçmesinin ardından aynı sistemi Mesleki Açık Öğretim Liseleri öğretim programlarında da uygulamaya başlamıştı.

Modüler sisteme geçilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıtlarını yaptıran Ustalık veya Kalfalık Belgesi sahibi öğrencilerin hangi derslerden muaf olduklarına dair ?Mesleki Açık Öğretim Lisesinde Uygulanan Ders Geçme ve Kredi Meslek Dersleri ile Modüler Program Uygulamasındaki Meslek Derslerinin Denklik Tablosu? ilgili genel müdürlükler tarafından hazırlanarak ilan edilmedi.

Ustalık veya Kalfalık Belgesi olanlar açısından son derece önemli olan bu denklik tablosu bu öğrencilerin hangi dersleri alıp almayacaklarını belirlenmesinde kullanılıyor.

Mesleki Açık Öğretim Lisesinin internet sitesinin

http://maol.meb.gov.tr/denklikler/denklik_index.html

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ders Denklikleri bölümünde

?NOT: Ders denkliği burada olmayan bölümler için denklik çizelgeleri, ilgili Genel Müdürlüklerden geldikçe yayınlanacaktır. Yüzyüze eğitim alan öğrencilerin bu süreçte mağdur olmamaları için yayımlanmayan denklikler, ilgili branş öğretmenlerinden oluşturulan denklik komisyonları tarafından yapılacaktır.? notu bulunmaktadır.

Sitede sadece Ticaret Meslek Liselerinin ?Mesleki Açık Öğretim Lisesinde Uygulanan Ders Geçme ve Kredi Meslek Dersleri ile Modüler Program Uygulamasındaki Meslek Derslerinin Denklik Tablosu? bulunuyor.

Açıklamada;? ilgili branş öğretmenlerinden oluşturulan denklik komisyonları tarafından? yapılan tablolar ilden ile farklılık gösterebilmektedir. Uygulama farklılıklarının giderilmesi için ilgili genel müdürlüklerin bir an önce bu denklik tablolarını yayınlaması beklenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber