ÖSYM Branş Bazında Sıralamaları Hala Açıklamadı

ÖSYM Başkanlığının artık bilgi işlem çağının gerisinde kalan uygulamaları oldukça can sıkıcı hale gelmiştir. Online ortamda alınan KPSS yerleştirme sonuçları dahi ertesi gün değil ancak iki hafta sonra açıklanabilmiştir. Branş bazında sıralamalar ise hala açıklanamamıştır. KPSS'ye Lisans düzeyinden girenlerin branş bazında sıralamaları, üzerine vazife olmamasına rağmen Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanırken, ortaöğretim ve önlisans düzeyinden KPSS'ye girenlerin branş bazındaki sıralamaları hala açıklanamamıştır.

ÖSYM, sıralamaları yayımlamak yerine KPSS Puan Dağılımını yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin bilgi işlem teknolojilerindeki geri kalışı, adaylardaki güven duygusunun zedelenmesine neden olduğu gibi Devlet ciddiyetine artık zarar vermeye başlamıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin resmi bir kurumu olan ve maaşları vatandaşlardan kesilen vergilerle verilen ÖSYM, hala branş bazında sıralamaları açıklayamamıştır. Serverlarının oluşan yoğunluğu kaldıramayacağını düşündüğümüz ÖSYM, bu uygulamasıyla binlerce kişiyi mağdur etmekte, tercihlerde adayların bilinçli tercih yapmasının önüne geçmektedir.

Bir Devlet kurumu olan Çevre ve Orman Bakanlığının Lisans KPSS'deki branş sıralamalarını açıklarken, sınavı yapan ve tüm veriler elinde bulunan ÖSYM'nin, sessiz kalması, hiçbir işlem yapmaması ve aradan geçen aylara rağmen hiç bir girişimde bulunması çok gayri ciddi kalmaktadır.

Memurlar.net olarak, ilgili verilerin tarafımıza ulaştırılması halinde, gerekli tedbirleri alarak branş bazında sıralamaları yayımlayabileceğimizi ÖSYM yetkililerine duyurmak istiyoruz.

2008/4 KPSS Sonuç Robotu

2008/4 KPSS Tercih Robotu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber