MSB, 4/B'li öğretmenlerin asker öğretmenliği için çalışma yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Genel Sekreteri Halil Etyemez ve İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü makamında ziyaret etti.

Ahmet Gündoğdu, ziyarette sözleşmeli öğretmenlerin askerlik durumunu gündeme getirerek, sözleşmeli öğretmenlerin de kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmen olarak askerlik yapmalarını istedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, talebi olumlu bularak, bu yönde bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Gönül, sözleşmelilerin kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi asker öğretmen olarak görev yapabilmeleri konusundaki çalışmayı yakında tamamlayacaklarını bildirdi.

Daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenlerin, kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi Ağustos celbinde silah altına alınmaları ve temel eğitimlerini müteakip, MEB emrine asker öğretmen olarak verilmesi yönünde Milli Savunma Bakanlığı'na teklifte bulunmuş, ancak bu teklif Bakanlık tarafından kabul edilmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber