Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısında sıcaklığı yükselten lodos, bugün Marmara ve Ege'ye hafif yağış da getiriyor. Sıcaklık ise Cuma'ya kadar artmaya devam edecek, doğuda havanın açmasıyla birlikte yeniden dondurucu soğuklar başlıyor.

- İstanbul'da hava zamanla bulutlanıyor, öğleden sonra başta Avrupa yakasında çok hafif yağmur olabilir. Yarın ise hava güneşli, sıcaklık 18 dereceye çıkıyor. Asıl yağış ise Cuma gelecek. Ankara'da sabah sis, öğleden sonra güneş etkili, gündüz sıcaklığı hızla artıyor. İzmir yağışlı ve rüzgarlı, Cuma ise sağanak yağış olacak. Bursa'da hava kapalı ve hafif yağışlı, Adana'da güneşli. Bugün İstanbul 15, Ankara 10, İzmir 16, Bursa 13, Adana 17 derece.

Marmara'da hava bulutlanıyor, Trakyada yağış var. Sıcaklık ise artmaya devam ediyor. bugün 15, yarın 18 dereceyi bulucak. Bugün daha çok Edirne-Çanakkale çevresinde görülecek yağış, akşama doğru diğer kentlere ilerleyerek, çok hafif yağmur bırakabilir. Yarın hava güneşli ve ılık, bahar havasında geçecek. Asıl yağış ise Cuma geliyor. Bugün Edirne 12, Kocaeli 15 dereceye çıkıyor.

İç Anadolu'da hava Cuma'ya kadar güneşli, gündüz sıcaklıklığı bu hafta 15 dereceye doğru yükseliyor. Geceler ise hala soğuk. Bugünlerde oluşan sis nedeniyle sürücüler dikkatli seyretmeli. Bugün Eskişehir 10, Sivas 5 derece.

Ege kıyılarında rüzgar kuvvetlendi, 4-5 gün daha çok kuvvetli esecek, denizciler dikkatli olmalı. Bugün kuzeyde İzmir, Manisa çevresinde hafif yağış var. Sıcaklık ise artıyor. Yarın güneşli bahar havası görülecek. Sıcaklık sahil beldelerinde 20 dereceye yaklaşacak. Cuma günü sağanak yağış geliyor. Muğla 12, Afyon 11 derece.

Güneyde hava ısınıyor, Cuma'ya kadar güneşli olacak. Isparta'dan, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'a kadar ise yoğun pus etkili oluyor. Cuma Akdeniz'de de yağış var. Bugün Antalya 16, Diyarbakır 11 derece.

Doğu Anadolu'da bugün güneş görülmeye, hava açmaya başladı, dondurucu soğuklar yeniden etkili olacak. Sıcaklık bu gece Erzurum'da yine -23 dereceye kadar inecek.

Karadeniz genelinde güneş bu iki gün parlıyor. Yarın hava bu bölgede de ılık. Cuma günü batısı bulutlanırken, Doğu Karadeniz'de güneşli ve ılık hava etkisini sürecek. Sıcaklık bugün Trabzon'da 12, Samsun'da 13, Bolu'da 9 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber