İbrahim Şahin'e bağlı suikast timleri de yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- AA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, gözaltına alınanlar arasında asker ve polislerin de olduğu iddia edildi.

Gözaltına alınan 20 asker ve polisin İbrahim Şahin ile bağlantılı olan iki 'suikast timi' olduğu alınan ilk bilgiler arasında.


Flaş! Yeni Ergenekon dalgası: 26 gözaltı var, Erhan Göksel gözaltında / video


Ergenekon'da iki suikast timi yakalandı

İSTANBUL(CİHAN)- Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlarda iki suikast timinin yakalandığı belirtildi. Suikast timinde biri yüzbaşı 3 teğmen, 4 astsubay ile 1'i emniyet müdürü 8 polis memurunun bulunduğu öğrenildi. Operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; İstanbul, Iğdır, Kahramanmaraş, Isparta, Antalya, Sivas, Elazığ, Ankara, Bursa ve Tokat'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı başlayan operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. 26 şüphelinin haricinde belirlenen adreslerde bulunmadığı için birçok kişinin de gözaltına alınamadığı, bu kişileri gözaltına almak için polisin çalışmasının devam ettiği belirtildi. Bu kişilerle birlikte toplam gözaltı sayısının 40'ı aşacağı bildirildi. Gözaltına alınanların tamamının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, örgütün 2 suikast timinin de operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Suikast timlerinde; 1 yüzbaşı, 3 teğmen ve 4 astsubay ile 1 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri olmak üzere 8 polis memurunun bulunduğu öne sürüldü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin birlikte hareket ettiği operasyonda şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramanın akşam saatlerine kadar süreceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber