İşte dakika dakika Ergenekon gözaltıları

Haber Giriş : 22 Ocak 2009 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, İstanbul ve Bursa başta olmak üzere çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların arasında çok sayıda muvazzaf subay ve özel harekat polisi de var.

07:00:

Ergenekon'da 11. operasyon, 07.00'de üç ilde başlatıldı. Ankara'da ise Türk Metal-İş Sendikası ve bu sendikaya bağlı Avrasya TV'de polis arama yapıyor. Operasyonlar kapsamında 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

07:30:

Ergenekon soruşturmasının 11. dalgası bu sabahtan itibaren başladı. Güvenlik Kuvvetlerinin, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla AVRASYA TV (ART TV)ile Türk Metal Sendikası'sında arama yapmaya başladığı bazı kişileri gözaltına aldığı,çok sayıda dökümana da el koyduğu bildirildi. Ergenekon soruşturmasının yeni dalgası kapsamında yapılan aramaların Ankara ve İstanbul başta olmak üzere üç ayrı şehri kapsadığı ve öne sürülüyor.

08:00:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'i gözaltına aldı. Ekiplerin ayrıca, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında bazı illerde de gözaltılar olduğu belirtildi.

09:22:

Ergenekon soruşturması kapsamında polisin Söğütözü'ndeki Türk Metal İş Sendikası'nda aramaları sürerken, sağlık ekipleri de binaya alındı.

09:26:

Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü.

09:45:

Ankara'da gözaltına alınanların sayısının 6'ya ulaştığı gazeteci Ünal İnanç ile araştırmacı Erhan Göksel'in bu kapsamda gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi. Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü. Bursa'da ise sadece bir kişinin gözaltına alındığı ve evinin arandığı belirtildi. Şahsın kimliği ile ilgili bilgiye ise henüz ulaşılamadı. Türk Metal'in Bursa sorumlusu Mehmet Kanca, henüz kurum çalışanlarından birinin gözaltına alındığı yönünde kendilerine bir bilginin gelmediğini söyledi.

09:45:

Ergenekon operasyonu çerçevesinde AVRASYA TV'deki Ankara Terörle Mücadele Ekiplerince sabahın erken saatlerinde başlatılan arama sürüyor. AVRASYA TV'de gece ekibi normal yayınını kesmeden sürdürürken, gündüz ekibi de arama yapılan Tv binasının önünde bekletiyor. Gazetecilerin de de yoğun ilgi gösterdiği aramalarda Tv binasının önünde vatandaşlarda kalabalık oluşturdu. Meslektaşlarına destek olmak için bina önüne gelen gazeteciler aramayı izliyor. Bu arada, televizyonun gündüz ekibinden bazı isimler kimlik kontrolü yapılarak binaya alınıyor. Aramalarda televizyon da bulunan bilgisayarların hardisklerinin birer kopyasının alındığı belirtiliyor.

09:48:

''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde Türk Metal Sendikası'nda arama yapan polis, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nin yapı planını istedi. Sendikanın Söğütözü'nde bulunan genel merkezinde, sabah saat 07.20'de başlayan arama sürüyor. Sendika Mali Sekreteri Mehmet Soyipek, Teşkilat Sekreteri İsmail Dursun ve Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Halime Aydın da arama çalışmalarına eşlik ediyor. Aramayı sürdüren polisin sendika yetkililerinden genel merkez binasının yapı planı istediği öğrenildi. Polis, sendika çalışanlarının içeri girmesine izin vermezken, bazı çalışanlardan kilitli kapıların anahtarlarını aldı. Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, ''Aramayı bekliyor muydunuz?'' sorusunu, ''Türkiye'de demokrasinin nereye götürülmek istendiğini herkes biliyor'' diye yanıtladı. Gökçe, teşkilat, büro, muhasebe, basın ve sekreteryada 10 civarında bilgisayar bulunduğunu söyledi. Bu arada soruşturma çerçevesinde gazeteci Ünal İnanç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

09:50:

Ergenekon soruşturması kapsamında başlatılan 11. dalga operasyonu kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'le yakın ilişkisi olduğu belirtilen biri kişinin Bursa'daki evinde arama başlatıldığı öğrenildi.

09:50:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, adresi tespit edilen bir evde arama yapılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne talimat geldiği öğrenildi. Talimat doğrultusunda harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bursa'nın bir ilçesinde bulunduğu belirtilen evde arama yapacağı bildirildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar Bursa'da kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedildi.

09:59:

Ergenekon soruşturmasının son dalgası kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanvekili İbrahim Şahin ile bağlantısı olduğu ileri sürelen 20 polis ve asker gözaltına alındığı bildirildi. Antalya'dan bir Emniyet amiri ve polisi sorgulanmak üzere İstanbul'a getirilirken, operasyonun, Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şanlıurfa, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa illerinde sürdürüldüğü ifade edildi. Bu arada Ankara'da Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildiriliyor. Türk Metal Sendikası binası, Başkanı Mustafa Özbek'in Beysukent'teki evinde ve Sendika'ya bağlı Büyük Anadolu Oteli'nde de polis arama yapıyor.

10:03:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Tokat'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru M.Ç'nin gözaltına alındığı bildirildi. M.Ç'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

10:05:

Ergenekon soruşturmasının 11. dalgası kapsamında Avrasya TV'nin Ankara bürosunda da arama yapılırken çalışanlar binaya alınmıyor. Sabah saatlerinde Avrasya TV'ye gelen terörle mücadele ekipleri yaklaşık iki saattir ayrıntılı olarak büroda bulunan bilgisayar ve tüm dokümanları inceliyor. Emniyet güçleri içeri giriş çıkışları kontrol altında tutarken, televizyonda gece görev yapan muhabirler yayını devam ettiriyor. Ancak polisin, sabah gelen muhabirleri içeri almadığı bildirildi. Avrasya TV'de süren aramaların polis takviyesi ile sıkılaştırıldığı öğrenildi. Öte yandan, Avrasya TV'de tüm çalışanların kimliklerinin toplandığını belirtilirken, binanın önü de gerek vatandaşlar, gerekse çalışanlar nedeniyle giderek kalabalıklaşırken çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı. KKTC'de de bir bürosu bulunan Avrasya TV'de gazeteci Emin Çölaşan, Mustafa Balbay ve Hulki Cevizoğlu yaptığı programlarla dikkat çekiyordu.

10:07:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi. Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

10:08:

''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında Isparta'da operasyon düzenlendiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Isparta'da, bazı kişilerin adresine polis ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, operasyonların devam ettiğini, bu nedenle hiçbir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

10:15:

Türk-İş, işçi, işveren ve hükümet yetkililerinin katılacağı ''Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı''nda yer almayacağını bildirdi. Türk-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında küresel gelişmeler karşısında çalışma hayatının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen ''Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı''nın ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki gelişmeler nedeniyle ertelenmesini talep etti ve toplantıya katılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine Hak-İş, DİSK ve hükümet yetkilileri toplantının ertelenip ertelenmemesini görüşüyor.

10:20:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in evinde arama yapılıyor. Özbek'in Beysukent'teki evine sabah saatlerinde gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri evde arama yapmaya başladı. Jandarma ekipleri de evin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

10:33:

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in oğlu Haydar Özbek, babasıyla ilgili gözaltına alınma talimatı bulunduğunu bildirdi. Haydar Özbek, arama yapılan babasının Beysukent'teki evinin önüne çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olanların ''ABD'nin direktifleri'' sonucu gerçekleştiğini iddia eden Haydar Özbek, evdeki aramaya sabah saat 05.00'te başlandığını söyledi. Evde olan babasının yanında avukatlarının da bulunduğunu anlatan Haydar Özbek, evdeki her şeyin arandığını dile getirdi. Haydar Özbek, ''Ergenekon savcısı zatın talimatıyla geldiler. Gözaltına alma talimatı da var. Türkiye'de Türk olmanın suç olduğu bir dönem yaşıyoruz. Yakında Nejat Uygur'u da tutuklarlarsa şaşırmayın'' dedi. Haydar Özbek, babasının durumunun iyi olduğunu bildirdi.

10:40:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in arama yapılan evine geldi.Kumlu, Özbek'in Beysukent'teki evine, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Konfederasyon Hukuk Müşaviri Hüseyin Ekmekçioğlu ile birlikte geldi.

10:41:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli üç polis memuru gözaltına alındı.Polis memurlarının emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları devam ediyor.

10:44:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesindeki bir evde polis ekiplerince arama yapıldığı, söz konusu evin, gözaltına alınan bir zanlının annesine ait olduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten savcılıktan gelen talimat doğrultusunda harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, İznik'teki bir evde arama yaptığı bildirildi. Evin, soruşturma kapsamında bir ilde gözaltına alındığı öğrenilen zanlının annesine ait olduğu belirtildi.

10:53:

Ergenekon 11. dalga operasyonu kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli Murat Çavdar isimli polis memuru gözaltına alındı.

10:53: ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde arama başlatıldı. Batıkent'teki merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, sabah saatlerinde arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.

10:56:

Ergenekon 11. dalga operasyonları kapsamında Antalya'da gözaltına alınan biri emniyet amiri 3 polisin Özel Harekat Şubesi'nden olduğu bildirildi.

11:02: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında işçi sendikaları genel başkanlarıyla yapılacak ''Üçlü Danışma Meclisi'' toplantısı Ergenekon operasyonları nedeniyle iptal edildi.

11:04:

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlarda iki suikast timinin yakalandığı belirtildi. Suikast timinde biri yüzbaşı 3 teğmen, 4 astsubay ile 1'i emniyet müdürü 8 polis memurunun bulunduğu öğrenildi. Operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre; İstanbul, Iğdır, Kahramanmaraş, Isparta, Antalya, Sivas, Elazığ, Ankara, Bursa ve Tokat'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde sabahın erken saatlerinde eş zamanlı başlayan operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. 26 şüphelinin haricinde belirlenen adreslerde bulunmadığı için birçok kişinin de gözaltına alınamadığı, bu kişileri gözaltına almak için polisin çalışmasının devam ettiği belirtildi. Bu kişilerle birlikte toplam gözaltı sayısının 40'ı aşacağı bildirildi. Gözaltına alınanların tamamının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesi bekleniyor. Öte yandan, örgütün 2 suikast timinin de operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Suikast timlerinde; 1 yüzbaşı, 3 teğmen ve 4 astsubay ile 1 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri olmak üzere 8 polis memurunun bulunduğu öne sürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin birlikte hareket ettiği operasyonda şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramanın akşam saatlerine kadar süreceği belirtiliyor.

11:05:

Ergenekon soruşturması Kahramanmaraş'a da sıçradı. Bu kapsamda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı öğrenilen 3 polis memuru gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan memurların sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

11:06:

Ergenekon 11. dalga operasyonları kapsamında Ankara Beysukent'teki evinde arama yapılan Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile görüşmek isteyen Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya izin verilmedi

11:07:

Ergenekon 11. dalga operasyonu kapsamında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir Özel Harekat polisi gözaltına alındı. Kırıkhan'dan Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen polisin İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

11:07:

Ergenekon 11. dalga operasyonları kapsamında Isparta'da bir rütbeli askerin gözaltına alındığı bildirildi. Rütbeli asker, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde tutuluyor.

11:08:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.D'nin gözaltına alındığı, sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

11:15:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Bursa'nın İznik ilçesinde arama yapılan evin, soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir askerin annesine ait olduğu öğrenildi.Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin halen arama çalışmalarını sürdürdüğü İznik'teki evin, soruşturma çerçevesinde Şırnak'ta gözaltına alındığı bildirilen bir askerin annesine ait olduğu kaydedildi.

11:16:

Ergenekon soruşturmasının 11. dalga operasyonu kapsamında Bursa'nın İznik ilçesinde bir evde yapılan arama sonlandırıldı. Operasyon kapsamında Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'le yakın ilişkisi olduğu belirtilen bir kişinin İznik ilçesinde ki evinde arama yapılmaya başlanmıştı. Sabah saat 05.00 sularında kapalı zarf içinde geldiği belirtilen emirle bir çok ilde başlatılan eş zamanlık arama kapsamında İznik ilçesinde ki bir evde de arama başlatılmıştı. Talimat doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bursa'nın İznik ilçesinde ki evde ortaklaşa yaptıkları arama sonlandırıldı. Şimdiye kadar kimsenin gözaltına alınmadığı belirtilirken, evde küçük çaplı bazı silah ve mühimmatın yanı sıra, Ergenekon yapılanmasıyla ilgili bazı dökümanların bulunduğu iddia edildi.

11:19:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Isparta'nın bir ilçesinde görev yapan bir subayın arandığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturma kapsamında Isparta'daki çalışmanın, bir subayın ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınması yönünde olduğu, ancak şu ana kadar subaya ulaşılamadığını kaydettiler. Yetkililer, subayın, Isparta'ya bağlı bir ilçede görev yaptığını açıkladılar. Bu arada, soruşturma kapsamında Isparta ili dahilinde bir kazı yapıldığına ilişkin Emniyet Müdürlüğünde bir bilgi bulunmadığı bildirildi.

11:25:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcılıktan gelen talimat doğrultusunda Cizre ilçesinde bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

11:25:

Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde bu sabahtan itibaren arama yapılan Türk- Metal Sendikasa Başkanı Mustafa Özbek saat 11.25'de gözaltına alınarak evinden polislerce çıkarıldı.

11:30:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesindeki bir evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı.Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında Şırnak'ta gözaltına alındığı öğrenilen bir askerin annesine ait evde, Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ortaklaşa yapılan arama sona erdi. Evde bulunan yaklaşık 15 CD'ye el konulduğu, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

11:31:

Ergenekon soruşturmasının 11. dalga operasyonu kapsamında Bursa'nın İznik ilçesinde arama yapılan evin, asker kökenli Melih Y.'nin annesinin evi olduğu öğrenildi. Arama yapılan evin daha önce Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ta gözaltına alınan asker kökenli Melih Y.'nin İznik'te ki evi olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'le yakın ilişkisi olduğu belirtilen asker kökenli Melih Y.'nin İznik ilçesinde annesinin oturduğu evde arama yapılmaya başlanmıştı. Sabah saat 05.00 sularında kapalı zarf içinde geldiği belirtilen emirle bir çok ilde başlatılan eş zamanlık arama kapsamında İznik ilçesinde ki evde de arama başlatılmıştı. Talimat doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bursa'nın İznik ilçesinde ki evde ortaklaşa yaptıkları arama sonlandırıldı. Şimdiye kadar kimsenin gözaltına alınmadığı belirtilirken, evde bazı CD ve dökümanlara el konulduğu öğrenildi.

11:34:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, arama yapılan evinden alınarak emniyete götürüldü. Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılmaya başlanan Özbek, aramaların tamamlanmasının ardından, evinden alınarak sivil plakalı bir polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. Mustafa Özbek evinden çıkarılırken, evin önünde bekleyen sendika üyesi işçiler, Özbek'e destek gösterisinde bulundular. Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu. Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, ''Özbek seninle ölüme gideriz'', ''Biz hepimiz Özbek'iz'' 'Özbek'e uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

11:45:

Sendika binasındaki aramalar devam ediyor. Binanın her katında çok ayrıntılı aramalar devam ediyor.

11:45:

Şırnak'ta Ergenekon operasyonu kapsamında ıÜü4 özel harekatçı ile 1 üsteğmen gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şubesi ekiplerinin değişik noktalara yaptığı operasyonda 4 özel hareket polisi ile Cizre'de 1 üsteğmen gözaltına alındı. (CİHAN)

12:04:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Iğdır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

12:05:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır ve Süleyman Erdinç sağlık kontrolünden geçirildi. Özbek, Aslıyüce, Hazır ve Erdinç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Mustafa Özbek, gazetecilerin soruları üzerine, ''Ergenekon'dan tutuklanıyoruz. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor'' dedi. Özbek, ''Bir sendikacı olarak Ergenekon ile ne bağlantınız var?'' şeklindeki soruya da ''Hukuksuzluk'' yanıtını verdi.

12:09:

Ergenekon operasyonunun 11. dalgası kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Özel Harekat görevlilerinden ikisinin ismi belli oldu. Cihan Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde emniyet amiri olarak görev yapan Servet Kaynak ve polisi memuru Fahri Süslü ile ismi henüz alınamayan bir polis, İstanbul'a götürüldü. Öte yandan Isparta'nın Uluborlu ilçesinde gözaltına alınan rütbeli askerin H.Ç. olduğu öğrenildi.

12:12:

Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan askerin üsteğmen değil astsubay olduğu bildirildi. Soruşturmayı yürüten savcılıktan gelen talimat doğrultusunda Cizre'de görevli ismi henüz açıklanmayan bir astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi

12:19:

Ergenekon soruşturması kapsamında Iğdır'da Özel Harekat'ta görevli bir polis memuru gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru, sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderildi.

12:29:

Ergenekon soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesinde bir üsteğmene ait evde yapılan aramada 2 silah, bir miktar boş kovan ve 13 CD ile doküman ele geçirildi. Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'le yakın ilişkisi olduğu belirtilen Üsteğmen Melih Yüksel'in İznik ilçesinde yalnız yaşayan annesinin evinde arama başlatılmıştı. Selçuk Mahallesi, Osmangazi Caddesi Şirin Sokak üzerinde bulunan 3 katlı Şenevler Sitesi'nde tek başına yaşayan Nebahat Yüksel'in evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Arama sırasında fenalaşan Nebahat Yüksel'e, yakını olan hemşire müdahale etti. Nebahat Yüksel'in büyük oğlu Metin Yüksel'in İznik İlçe Tarım Müdürlüğü'nde çalıştığı öğrenilirken, üsteğmen olan oğlu Melih Yüksel'in ise daha önce Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ta gözaltına alındığı belirtildi. Melih Yüksel'in 'İsmail Hayri Kaya' diye kod isim kullandığı iddia ediliyor. Nebahat Yüksel'in komşusu Mehmet Coşkun, sivil araçlı polislerin sabah saatlerinde eve geldiklerini belirterek, geniş çaplı arama yapıldığını söyledi. İçeride sadece Nebahat Yüksel'in bulunduğunu aktaran Coşkun, Yüksel'in bir ara fenalaştığı için doktor istediklerini ancak daha sonra vazgeçtiklerini söyledi. Öte yandan, arama sonrasında kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

12:43:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in gözaltına alındığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Ayhan Atabek, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Atabek'in savcılıktaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

12:49:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alınan emniyet amiri ile polis memurunun Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yaptıkları öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alınan emniyet amiri ile polis memurunun Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli oldukları bildirildi.

12:56:

Ergenekon Terör Örgütü operasoynu kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır ile Sendikanın Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce de gözaltına alındı. İki yönetici Terörle Mücadele ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Bu arada daha önce gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

12:59:

Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında İznik'te evi aranan Nebahat Yüksel, oğlunun gözaltına alınmadığını söyledi. Anne Yüksel, evine gelen polislerin soruşturma kapsamında arama yapıtğını, oğlunun beylik silahıyla bir kaç evrağa el koyarak götürdüklerini belirtti. Gözaltına alındığı iddia edilen üsteğmen Melih Yüksel'in asker olduğunu belirten anne Nebahat Yüksel evden başka bir şey alınmadığını kaydetti.

13:03:

Ergenekon operasyonunun 11'inci dalgası kapsamında polisin baskın yaptığı Ankara'daki Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde aramalar devam ediyor. Merkezin Başkanı Ünal İnanç, evinde gözaltına alınırken terörle mücadele ekipleri, 55 bin kitap ve çok sayıda dosyanın bulunduğu merkezde aramaların bugün tamamlanacağını tahmin ediyor. Öte yandan İnanç'ın evinde de polis tarafından arama yapıldığı öğrenildi. Bahçesinde çok sayıda köpeğin bulunmasıyla dikkat merkezi, dönemin 1'inci ordu komutanı Hurşit Tolon 2005 yılında açmıştı.

13:06:

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan özel hareket polisinin arkadaşları, gazetecilerin operasyonla ilgili kayıtlarına el koydu. Kameralar, görüntüler silindikten sonra geri verildi. Özel hareketin bina görüntüsünü çeken gazetecileri fark eden polisler azarlanarak şubede bir süre alı konuldu. Ergenekon'un 11'inci dalgasında bir özel hareket polisi gözaltına alınmıştı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket binasının görüntüsünü çekmeye çalışan gazeteciler burada engellendi. Kameralarına el konuldu. Özel Hareket Polisleri, "Yalan yanlış bilgiler yazıyorsunuz" deyip gazetecilere tepki gösterdi. Gazetecilerin çektikleri görüntüler silindikten sonra kameralar iade edildi. Ergenekon'un 11'inci dalgasında gözaltına alınan Mehmet D. isimli özel hareketçi polis memurunun, Hatay'daki sorgusunun ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

13:18:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Bursa'nın İznik ilçesindeki evinde arama yapılan N.Y, ''Polisler eve gelince şaşırdım. Ama onlar da görevlerini yapıyorlar'' dedi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bir evde yürütülen aramanın tamamlanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan N.Y, Şırnak'ta asker olarak görev yapan oğlunun gözaltına alınmadığını söyledi. Bugün görüştüğü oğlunun, görevinin başında olduğunu söylediğini ifade eden Nebahat Y, ''Bir sorun olmadığını söyledi. Polisler eve gelince şaşırdım. Ama onlar da görevini yapıyorlar'' diye konuştu. N.Y, evde bir şey bulunmadığını dile getirerek, ''Tansiyon hastasıyım, ilaçlarla ayakta duruyorum. Polisler ilk geldiğinde kötü bir haber geldi diye korktum ama oğlumla konuşunca rahatladım'' dedi.

13:19:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bir süre bahçıvanlık yaptığı belirtilen bir kişi, ifadesi alınmak üzere emniyete geldi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde gözaltına alınarak mahkemece tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bir dönem bahçıvanlık yaptığı belirtilen Salih K, ifadesinin alınması için emniyete davet edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen K'nın, soruşturmaya ilişkin ifade verme işleminin sürdüğü belirtildi. Salih K, ifade vermek için emniyete girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008 yılında bir süre Dönmez'in Sapanca'daki evinde bahçıvan olarak çalıştığını belirterek, buradan elde edilen patlayıcı ve mühimmattan bilgisi olmadığını söyledi. Konuyla ilgili askeri makamlara da ifade verdiğini anlatan K, kendisinin çalıştığı dönemde, Dönmez'in evine yabancı kimsenin gelmediğini ifade etti.

13:24:

Ergenekon soruşturması kapsamında Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evinde yapılan aramada el konulan belgeler Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, bir grup sendikalı Özbek'e destek için evin önünde toplandı. Sendikalılar, Özbek'e destek sloganları attı.

13:27:

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında İstanbul'da gözaltına alınan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutuluyor. Ataşehir'deki eve sabah saatlerinde gelen polisler aramalarını tamamladıktan sonra Savaş Avcı'yı gözaltına aldı. Ataşehir Şerif Ali Çiftliği Mahallesi Eryıldız Sitesi E-Blok Daire 15'te tek başına yaşadığı öğrenilen Türkmeneli Cephesi Başkanı Savaş Avcı sabah erken saatler göz altına alındı. Saat 05:30'da eve geldiği öğrenilen polisler evde arama yaptı. Arama sonrası gözaltına alınan Avcı, avukatı eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yazılı bir açıklama yapan avukatı Engin Çelik Kadıgil ise, "Ataşehir'deki eve saat 10.30 sularında vardığımda her türlü aramanın çoktan yapıldığını ve müvekkilimin terörle mücadele şube müdürlüğüne gönderildiğini öğrendim." dedi. Kadıgil, müvekkilimin evinin kendisi olmadan aranmasını eleştirerek , "Aranan evraklara dair bir tutanak ya da dijital bilgilerin imaj kopyası yine tarafımıza verilmemiştir." ifadelerini kullandı.

13:36:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ünal İnanç'ın Batıkent Siyasal-2 Sitesi'ndeki evinde arama yapılıyor. İnanç'ın evine saat 08.00 sıralarında gelen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin soruşturma kapsamındaki aramalarını sürdürdükleri öğrenildi. Evde, İnanç'ın kardeşi Ural İnanç ile site yöneticisinin bulunduğu belirtildi.

13:58:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 3 polis memurunun, İstanbul'a gönderileceği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Z.A, B.G. ve F.V, önümüzdeki saatlerde,Gaziantep'ten hava yoluyla İstanbul'a götürülecekler.

14:01:

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Türk Metal Sendikası yönetimi Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, genel başkan yardımcısı Mecit Hazır, genel sekreter Muharrem Aslıyüce, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü nezarethanesine konuldu.

14:10:

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan araştırmacı Erhan Göksel, sağlık kontrolünden geçirildi. Göksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen Göksel, adliyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının ''Niçin gözaltına alındınız?'' sorusuna ''Bir yıl önce Ergenekon ile ilgili verdiğim röportajı okuyun'' dedi. Bir gazetecinin, ''Son olarak 11. dalga olmayacak demiştiniz?'' sorusuna ise ''Ben tam tersine peş peşe davalar geliyor dedim. Benim en büyük düşmanımın da Ramazan Akyürek olduğunu söyledim. Unutmayın. Okuyun biraz işinizi yapın arkadaşlar'' diye yanıt verdi. Göksel, ''Ergenekon örgütüne üye olmakla mı suçlanıyorsunuz?'' sorusu üzerine de ''Hayır böyle suçlamıyorlar. İfademe başvurmak istiyorlar'' diye konuştu. Bir gazetecinin ''neden gözaltına alındınız?'' sorusunu ise Göksel, ''Onu tam bilmiyorum'' diye cevapladı.

14:14:

Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ta 1'i polis, 3'ü asker 4 kişi gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde görev yapan 1 polis memuru ile Cizre'de görev yapan bir astsubayıÜü ve Şırnak Tümen Komutanlığı'nda görev yapan bir üsteğmen gözaltına alındı. Şırnak merkeze Bağlı Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'nda görev yapan üsteğmen de izinli olduğu için İzmir Foça'da gözaltına alındı.

Cihan - AA - Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber