Yağış ve fırtına geliyor - HARİTALI

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale), Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük ile akşam saatlerinden sonra Çorum, Sivas, Amasya, Tokat, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur)ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, zamanla batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgar; güney ve güneybatı(lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber