Doktor hatasının felçli ve kör bıraktığı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir aile, doğum sırasında oksijensiz kalması sonucu oğullarının felç olduğu ve gözlerinin görmediği gerekçesiyle doktorlar hakkında savcılığa şikayette bulundu. Soruşturma izni verilen iki doktordan biri hakkında dava açıldı.

Ertuğrul Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Fatma Çelik'in, 9 aylık hamileliği döneminde Ardeşen Devlet Hastanesinde görevli doktor K.G'nin kontrolünde olduğunu, doktorun kendilerine her şeyin normal gittiğini söylediğini belirtti.

Eşinin sancılarının artması üzerine 18 Haziran 2006'da Ardeşen Devlet Hastanesine gittiklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bir pazar günü doğum için hastaneye gittik. Ancak hafta sonu olduğu için doktor K.G. hastanede yoktu. Bunun üzerine kendisini telefonla aradım. Bize geleceğini söylemesine rağmen gelmedi. Ebe, normal doğum olacağını söyleyerek eşime suni sancı vermeye başladı. Ancak bir süre sonra bebeğin kalp atışlarının zayıfladığı anlaşıldı. Ebenin tekrar araması üzerine doktor 4 saat sonra hastaneye geldi."

Doktor K.G'nin, eşinin sezaryen olması gerektiğini söylediğini kaydeden Çelik, "Eşimin doğumunu sezaryenle yaptırdıktan sonra doktor gitti. Ancak çocuğumuz doğduktan sonra sürekli ağlamaya başladı. Anne sütü de içmedi. Durumu anlattığımız ebe, bunun normal olduğunu söyledi. Ertesi gün bebeğimizin vücudu morarmaya başlamıştı" diye konuştu. "Batuhan" adını verdikleri çocuğu Rize Devlet Hastanesinde doktor İ.G'nin muayene ettiğini, çocuğun hastanede 3 gün tedavi gördüğünü ifade eden Çelik, "3 günün sonunda her şeyin normal olduğunu söyleyerek çocuğu taburcu ettiler. Oysa hastaneye geldiğimizde çocuğun kan şekeri 51 mg/dl iken taburcu edildiğinde 9 mg/dl'ye düşmüştü. Anne sütü içmemeye devam ediyordu" diye konuştu.

Daha sonra çocuklarının Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildiğini kaydeden Çelik, şunları söyledi: "Burada çekilen MR sonucunda çocuğumuzun beyninin bir bölümünün tahrip olduğu belirlendi. Bu nedenle çocuğumuzun felç olduğu ve gözlerinin görmeyeceği söylendi. Gittiğimiz bütün doktorlar çocuğun doğum sırasında oksijensiz kalması sonucunda felç olduğunu ve gözlerinin görmeyeceğini söyledi. Daha sonra Ege

Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Burada da bize aynı şeyler söylendi." Bu gelişmeler üzerine K.G. ve İ.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Çelik, "K.G. valiliğin soruşturma iznine karşı Trabzon

Bölge İdari Mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme de K.G. hakkında verilen soruşturma iznini iptal etti. Suçsuz olduğuna inanmıyorum. Bu nedenle hakkımı sonuna kadar arayacağım. Doktor İ.G. ise Rize Sulh Ceza Mahkemesinde ihmalden yargılanacak" dedi.

Ertuğrul Çelik, yaşadığı olaylar, uğradığı maddi ve manevi zarar için Sağlık Bakanlığı ve doktorlar hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

-DOKTORLARIN SAVUNMALARI-

Çelik ailesinin şikayeti üzerine savunma istenen doktorlardan K.G'nin, Fatma Çelik'in doğum sırasında durumundan şüphelenilmesi üzerine kendisine haber verildiğini belirterek, "Ben de gidip kontrol ettiğimde anormal bir durum

görmedim. Her şey yolundaydı. Doğum da başarılı geçti. Anne ve çocukta sorun olmadığı için gece kontrol etme ihtiyacı hissetmedim. Ertesi sabah kontrol ettiğimde de bebekte sorun görmedim. Anne ve çocuğu için tıbbi açıdan gerekli her şeyi yaptık. Çocuğun hastalığı konusunda bir ihmalim veya hatam yoktur" dediği öğrenildi.

Doktor İ.G'nin de Rize Devlet Hastanesine getirilen Batuhan'a şikayetlerine bağlı olarak gerekli tıbbi müdahaleyi yaptığını, şikayetlerinin sona ermesi üzerine bebeği taburcu ettiğini belirterek, ihmali olmadığını savunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber