İçeriği belli olmayan bitkisel zayıflama ilaçlarını kullanmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanlığı, internet yoluyla satışı yapılan zayıflama ürünleri konusunda vatandaşları uyardı.

İçeriği ve kaynağı belli olmayan bitkisel zayıflama ürünlerinin internet, telefon yöntemleriyle pazarlandığına dikkat çeken Bakanlık, "Lida olayında yaşandığı gibi sağlığı tehdit eden istenmeyen durumların yaşanmaması amacıyla, halkımızın herhangi bir otoriteden izin verilmiş olsa bile, bitkisel ve doğal olduğu iddia edilen, kaynağı ve içeriği belirsiz ürünleri kullanmamaları hususu önemle duyurulur." dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada halk arasında doğal oldukları düşünülerek tıbbi amaçlara yönelik olarak bilinçsizce kullanılan ve daha çok internet yoluyla kolaylıkla ulaşılabilen birçok ürün bulunduğuna dikkat çekildi. Bu ürünlerin içeriğinde belirtilmemiş bazı maddeler katıldığına vurgu yapılan açıklamada "Örneğin bazı zayıflama ürünlerinde alınabilir maksimum dozun üzerinde sibutramin tesbit edilmiştir) ve kurşun, civa vb. toksik metallerin yer alması, ayrıca efedrin gibi sağlığa zararları nedeniyle kullanımı yasaklanmış olan bazı ürünlerin izinsiz olarak söz konusu ürün içeriklerine dahil edilmesi, bu ürünleri kullanan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor." dendi.

Doğal ya da bitkisel olduğu öne sürülen bu tip ürünlerin insan sağlığına yararlı olduğu ve herhangi bir zararının bulunmadığı şeklindeki yaygın kanının bilimsel veriler incelendiğinde doğru olmadığına işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber