Abdullah Unakıtan kek fabrikası kurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan Arman

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, kek yapmaya hazırlanıyor...

Abdullah Unakıtan'ın başkanı olduğu, Unakıtan ailesine ait ?A.B Gıda' firması bünyesinde bir kek fabrikası kuruldu. Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki 7 bin 750 metrekarelik yeni fabrika, Isıdek İnşaat firmasına yaptırıldı. İnşaatı biten fabrika, A.B Gıda'ya teslim edildi.

Kek üretimi için geri sayımda olan 30 milyon YTL sermayeli A.B Gıda firması; AB Kek, Asil Kek, Asıl Kek, Ban Kek, Ess Kek, Hop Kek ve Kek Mini adlı kek markaları için de tescil yaptırdı ve logolarını oluşturdu.

Yumurta üretimi ağırlıklı

Yönetim kurulunda Abdullah Unakıtan'ın yanı sıra annesi Ahsen Unakıtan ile kız kardeşleri Zeynep ve Fatma Unakıtan olan A.B Gıda'nın yemden yumurta kabına kadar geniş bir yelpazede üretimi var.

Şirket, deterjan ve seramik sanayiinde kullanılan fosfat tuzu, kanatlı hayvanlara yönelik yemlik fosfat, fosforik asit, viyol adı verilen yumurta kabı, pastörize yumurta, kabuklu yumurta, yem ve organik gübre üretimi yapıyor.

Telemobil'den istifa etti

A.B Gıda'nın kısa süre önce de, diş bakımına yönelik olduğu sanılan Smile Me markasını tescil ettirdiği belirtiliyor. A.B Gıda bir süre önce de EPDK'ya, Bandırma'da 600 MW kurulu güce sahip olacak termik santral kurmak için başvuru yapmıştı.

Öte yandan, Abdullah Unakıtan'ın bu hafta içinde yönetim kurulu üyesi olduğu telekom şirketi Telemobil Bilgi İletişim'den istifa ederek hisselerini kız kardeşleri Fatma ve Zeynep Unakıtan'a devrettiği öğrenildi.

Bakan Kemal Unakıtan'ın büyük kızı olan Zeynep Unakıtan, bir süre önce aydınlatma sektörüne adım atmıştı. Zeynep Unakıtan'ın ZİA Enerji firmasının LED bazlı ışıklandırma sistemleri satacağı belirtilmişti.

Defne Samyeli televizyona dönüyor

Uzun süredir ekranlarda gözükmeyen ?anchor - woman' Defne Samyeli, televizyonculuğa geri dönüyor.

17 yıldır televizyonculuk yapan ve en son Show TV Ana Haber'i sunan Samyeli, artık ekranın arka planına daha yakın olacak. Yapımcı olmaya karar veren Samyeli, ?Samyeli Prodüksiyon Medya Dağıtım' adlı bir şirket kurdu. Samyeli Prodüksiyon, tam bir aile şirketi görünümünde...

Samyeli'nin şirketteki ana ortağı, kardeşi Suhan Samyeli. Samyeli'nin mimar eşi Eren Talu, annesi Sendegül Samyeli ve söz yazarı Zeynep Talu da şirketin ortakları arasında...

Samyeli Prodüksiyon, Levent'teki Eren Talu binasına yerleşti.

Florence Nightingale holding oldu!1989'da Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde küçük bir sağlık merkezi olarak başlayan Florence Nightingale, bu ay holdingleşti.

20 yılda Şişli, Gayrettepe, Kadıköy ve Göktürk'te 4 hastane kuran grup, ?Florence Nightingale Hastaneleri Holding' altında toplandı. Holdingin ana ortağı Türk Kardiyoloji Vakfı oldu.

Gruba adını veren Florence Nightingale, hastabakıcılığa gönül veren zengin bir İngiliz ailenin kızı. 1854'te Kırım Savaşı'nda İstanbul'da görev yapan Nightingale, hastanelerde bugünün hijyen kurallarının temelini atan isim oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber