Üniversiteli molotofçulara suçüstü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Kadifekale Semtinde, belediye otobüsüne motolof kokteyli atıp kaçan 5'i üniversite öğrencisi 6 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.

Kaçarken yola attıkları poşetten 5 molotof kokteyli ve terör örgütü PKK'ya ait bayraklar çıkan 6 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadifekale karakolu önünde, belediye otobüslerine yönelik eylem yapılacağı bilgisi üzerine geniş güvenlik önlemi aldı. Önceki gün, akşam saatlerinde, yüzlerini poşu ve atkılarla gizleyen 10 kişilik bir grup, Konak-Kadifekale seferini yapan İZULAŞ'a ait otobüsü durdurup, yolcuları indirdikten sonra molotof kokteyli atarak kaçmaya başladı. Önlem alan polisler de hemen olaya müdahale edip, otobüsteki yangını kısa sürede söndürürken, saldırganları yakalamak için takip başlattı. Ara sokaklarda süren takip sonucu, eylemi gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi S.S. (21), Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ö.T. (25), Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bölümü öğrencisi M.D. (20), Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi E.A. (20), Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi A.Y. (24) ve işsiz N.T. (23), yakalandı. 6 zanlının kaçarken yola attıkları poşette, yeni eylemleri için hazırladıkları belirlenen 5 molotof kokteyli ve terör örgütü PKK'ya ait bayraklar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan M.D., E.A. ve N.T.'nin sabıkasının bulunmadığı saptandı.

Terör örgütünün adını duyurmak ve etkisini göstermek amacıyla eylemi gerçekleştirdiği belirlenen altı zanlı, işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber