Soğuk ve kar yağışı geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. İşte 5 günlük haritalı hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinde Artvin, Ordu, Batman, Siirt, Hatay ve Anamur çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir ,Aydın ve Muğla), Edirne, Çanakkale, Antalya, Gökceada, Bozcaada ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri başta olmak üzere Ege kıyılarında güneydoğu (keşişleme) yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

ÇIĞ RİSKİ: Güneyli rüzgarlarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Muğla çevreleri başta olmak üzere Ege kıyılarında, öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli esecek rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşeceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece doğu bölgelerde yağışın etkisini kaybetmesi ve havanın açması ile birlikte, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber