Eski rektörden yolsuzluk suçlamasına sert cevap

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

DİCLE Üniversitesi'nde Sayıştaş denetçileri tarafından yapılan denetimlerde yolsuzluk yapıldığı ve 200 milyonluk açığın ortaya çıktığı iddialarına eski Rektör Prof.Dr. Fikri Canoruç, söz konusu iddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu öne sürdü.

Prof.Dr. Canoruç, ?Üniversitenin son 10 yıllık yatırım bütçesinin tutarı bile 200 milyon TL değildir. Habere göre, demekki son 10 yılda yatırım için gelen bütün paraları fazlası ile kayıp etmişiz. Öyle bir sonuç ortaya çıkıyor? diye konuştu.

Sayıştay denetçileri tarafından Dicle Üniversitesi'nde 2007-2008 yılı denetimlerinde yolsuzluk yapıldığı ve 200 milyon açığın belgelenemediği yönündeki haberlerle ilgili 8 yıl Rektörlük yapan Prof.Dr.Fikri Canoruç açıklama yaptı. Prof.Dr. Canoruç, haberde belirtilen Sayıştay denetçilerin Röktürlük görevini devrettikten sonra geldiği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

?Rektörlük görevini devrettikten sonra şimdiye kadar Sayıştay denetçileri gelmemiştir. Sayıştay denetçileri her yıl bütün kurumlar gibi Dicle Üniversitesi'nin hesaplarını da denetlerler. Kendilerine göre gördükleri usulsüz işlem varsa bununla ilgili idare ve bu işlemde imzası bulunanlara sorgu kağıdı adı verilen kağıt vererek açıklama alırlar. Dicle Üniversitesi'nde de aynı işlem uygulanmıştır. Denetçilerin sorgu kağıtlarına yanıt verilmiştir. Ancak, henüz denetçilerin kesin raporu açıklanmamıştır.?

Eski Rektör Prof.Dr. Fikri Canoruç, Dicle Üniversitesi'nin yıllık yatırım bütçesinin yaklaşık 20 milyon lira olduğunu anlatı ve şunları söyledi:

?200 milyonun açık çıktığı belirtiliyor. Üniversitenin yıllık yatırım bütçesine bakıldığında biz demek ki son 10 yılın bütün yatırım parasını buhar etmişiz ve belge gösteremiyoruz. Böyle saçma sapan bir iddia olur mu? 8 yıldır ortaya çıkmayan bu iddiaların tam da kadrolaşma iddiaları gündeme geldiği dönemde ortaya atılması anlamlıdır. Bu iddialar, bazı kişiler tarafından bilinçli sızdırılmaktadır. Danıştay'ın benim hakkımda yargılanma izni verdiğide kesinlikle yalandır. Böyle bir yolsuzluk ve böyle izin söz konusu değildir. Alnımız açıktır.?

Haberde kapatıldığı belirtilen Dicle Üniversitesi Spor Kulübü'nün de kapatılmadığını bildiren Prof.Dr. Fikri Canoruç, ?Spor kulübümüze bağlı Voleybol 1'inci Ligi'nde mücadele eden bayan Valeybol Takımı, maddi imkansızlıklardan dolayı deplasman maçlarına gidemediğinden ligden düşürülmüştür. Bu kulübünde hesapları her yıl denetlenmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber