Piyasaların gözü enflasyon verilerinde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bu hafta piyasalarda, yarın açıklanacak enflasyon verileri ve Hazine'nin borçlanması yakından takip edilecek.

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'de açıklanacak imalat endeksi ve tarım dışı istihdam verilerinin önem taşıyacağını belirtti.

ABD borsalarının son dört haftayı değer kaybıyla tamamlandığını hatırlatan Uskuay, ocak ayında yaşanan gerilemenin, ekonomik verilerden çok, finans sektörüne yönelik endişelerden kaynaklandığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın şubat ayı içerisinde açıklaması beklenen piyasalara ilişkin planı ve detaylarının öncelikli olarak ABD'de finans sektörünü ve devamında borsaları önemli ölçüde ilgilendireceğine dikkati çeken Uskuay, bu hafta bu plana ilişkin ipuçlarının, piyasaları ekonomik verilerden çok etkileyebileceğini anlattı.

Uskuay, geçen hafta veriler ve bilançolar için iyi geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"ABD borsaları haricinde, diğer borsalar haftayı yükselişle tamamladı. İMKB, IMF ile ilişkiler ve birtakım siyasi gelişmelere karşın haftayı yüzde 4,65 oranında yükselişle tamamladı. Orta vadeli perspektif içerisinde 23.500 - 29.500 arasında dalgalanma bandı içerisinde İMKB tutunmayı başarıyor. Bu orta vadeli yatay trend içerisinde dibi 24.400 ve tepesi 29.500 olacak bir yükseliş trendi içerisinde bir hareket yaşıyoruz. Haftalık bazda 26.000 ve üzerinde güçlenme yaşanması, şubat ayı içerisinde 29.500'e yükselişi sağlayabilir. 26.000 altında hareket ise 24.400'e yönelime neden olabilir. 24.400'ün altında kapanış yaşanmadıkça, aşırı kötümser bir bekleyiş içerisine girilmemelidir."

Yarın açıklanacak enflasyon rakamlarının ve Hazinenin borçlanmasının, piyasalar tarafından yakından takip edileceğini belirten Uskuay, yarına kadarki süreçte döviz kuru ve faizlerin yüksek seyredebileceği görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber