Kadrolu öğretmen alımında boşalan yerlere sözleşmeli ataması yapılacak

Öğretmen adayları 2009 yılının başından bu yana, Şubat ayı kadrolu öğretmen atamaları sırasında boşalacak kadrolara sözleşmeli öğretmen ataması yapılması için memurlar.net'e ileti göndermektedir. Ancak 2008 yılı Şubat ayı kadrolu öğretmen atamasında, taleple uyumlu bir atama yapıldığı ve bu uygulamanın bir benzerinin 2009 yılında yapılmaması için ortada hiçbir olumsuz gelişme olmadığı için, söz konusu bu talebi manşet haber olarak değil, son haberler kısmından yayına aldık. Ancak talepler üzerine Bakan Çelik bir açıklama yapmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 OCAKTA YAYIMLANAN HABER

Milli Eğitim Bakanlığı 2008 yılı Şubat ayı öğretmen atamasını yaparken yaptığı basın açıklamasında kadrolu öğretmen atamaları sonrasında 4/B'li pozisyonlardan kadrolu öğretmenliğe geçtiği için boşalacak pozisyonlara da atama yapılacağını açıklamıştı.

Bu yıl yapılacak Şubat ayı atamalarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmamıştır. Sadece Bakan Çelik, 8 bin kadrolu öğretmen alınacağını açıklamıştır.

Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yılda, 4/B'li bazı öğretmenler kadrolu öğretmenliğe geçecektir. Haliyle bazı kadrolar boş kalacaktır. Bu oran geç yıl yüzde 50 civarında olmuştur. Dolaysıyla bu yıl da 4 bin civarında 4/B'li pozisyonun boşalacağı beklenebilir. (2008 yılında 4 bin 786 kadrolu öğretmen ataması yapılmış, geçişler sonrasında toplam 2 bin 373 sözleşmeli öğretmen pozisyonu boşalmış ve bu pozisyonlara öğretmen ataması yapılmıştır.)

Memurlar.net forum bölümünde yazışan öğretmen adayları, boşalacak kadrolara sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi yapılmasını talep etmekte olup, bu talebi Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün dikkatine sunuyoruz.

HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Samanyolu Haber TV'de yayınlanan 'Siyaset Sahnesi' programındaki konuya dair açıklamasının haber metni şu şekildedir:

"Şubat sonunda 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını anlatan Çelik, mevcut sözleşmeli öğretmenlerden kadroluya geçenlerin boşaltacağı kadroya yeni sözleşmeli atama yapılacağını açıkladı. Çelik, 2009 yılında toplam 35 bin öğretmen ataması gerçekleşeceğini sözlerine ekledi."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=809732

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber