Sağlık Bakanlığı'ndan hava ambulans açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçlerinin mevzuata uygun olarak yürütüldüğü ve tamamlandığı belirtilerek, ''İhale bedeli ile ilgili olarak telaffuz edilen rakamlar ve konunun sunuluşu kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek niteliktedir. Çünkü yapılan işlem komplike bir hizmet alımı olup, yalın helikopter kiralama işi değildir'' denildi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, 112 Acil Hava Ambulans hizmetiyle ilgili haberler yer aldığı ve bu haberlerde belirtilen hususların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Söz konusu 112 Hava Ambulans Hizmeti ihalesinin bütün süreçleri mevzuata uygun olarak yürütülmüş ve tamamlanmıştır. İhaleyi alan ortak girişim ihale dokümanında yer alan bütün şartları yerine getirmiştir.

İhale bedeli ile ilgili olarak telaffuz edilen rakamlar ve konunun sunuluşu kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek niteliktedir. Çünkü yapılan işlem komplike bir hizmet alımı olup, yalın helikopter kiralama işi değildir.

Bu hizmet alımı için ödenen fiyata, helikopterle beraber, her helikopter için gerekli sayıda pilot, teknisyen, hekim ve diğer sağlık personelinin bütün ödemeleri, tıbbi donanım ve tüm vakalarda kullanılacak ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri, bakım onarım, akaryakıt, hangar maliyetleri, sivil havacılık ve uluslararası kuruluşlara ait ödemeler, helikopter ile mürettebat ve taşınan hasta/yaralılar ve üçüncü şahıslar için doğabilecek sigorta giderleri ve benzeri bütün işletme giderleri dahildir. Dolayısıyla hizmet bedelinin sadece helikopter fiyatı ile kıyaslanması doğru değildir.

Konu ile ilgili haberlerde yer alan hususlar hakkında firmaların Kamu İhale kurumuna itirazen şikayet başvuruları bulunmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber