Tebligatlar elektronik ortamda da yapılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda Tebligat Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının ele alındığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu'na Tebligat Kanunu ve Konya Karatay Üniversitesi'nin kurulması yönündeki kanunla ilgili yasa tasarılarının görüşüldüğünü söyledi. Nüfus hizmetleriyle ilgili olarak adrese dayalı kayıt sisteminin devreye girdiğini hatırlatan Çiçek, ayrıca elektronik sistem üzerinden haberleşme yapılabildiğini söyledi. Hem adrese dayalı kayıt sistemi hem elektronik haberleşme amacıyla elektronik tebligat zorunlu olduğunu belirten Çiçek, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarının ele alındığını söyledi.

Tebligat Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, elektronik adres yoluyla tebligat yapılmasına imkan sağlanıyor. Yapılacak düzenlemeyle, elverişli bir elektronik posta adresi vererek, bu adrese tebligat yapılmasını isteyen kişiye, elektronik posta yoluyla tebligat yapılabilecek. Şirketlere elektronik posta yoluyla tebligat yapılması ise zorunlu olacak.

İmzaya açılan Tebligat Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı ile özellikle yargı alanında, tebligatla ilgili problemlerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Tasarı ile tebligatta söz konusu olabilecek yanlışlık, eksiklik ve usulsüzlüğün, adil yargılama hakkı ihlaline yol açmaması için çeşitli önlemler getiriliyor. Tebligatın güvenli ve doğru şekilde yapılmasının yanı sıra; mümkün olan en kısa sürede, ucuz ve en basit şekilde yapılması amaçlanıyor. Düzenleme ile 2006 yılında çıkarılan yasa ile kabul edilen adres kayıt sisteminin Tebligat Kanunu'na intibakı sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber